Tako kot je pomembno, da uživamo čim bolj naravno, eko prehrano, je pomembno tudi, da je kozmetika naravna, saj tudi z njo vnašamo drugače v telo kemikalije in to povsem po nepotrebnem. Tako je zelo pomembno tudi, da uporabljamo naravno bio milo, saj  se na ta način res zavarujemo pred kemikalijami, ki jih imamo sicer na rokah, za katere menimo, da so čiste.

Vse kar je, ni bakterij,telesu pa nismo naredili nič dobrega. Seveda takšno naravno milo očisti čisto vse, bolj pa se ne uveljavi enostavno zato, ker je dražje, ljudje pa nimajo nikakor niti možnosti spoznati vse slabosti, ki jih imajo klasična mila. Enostavno je marketing bolj močen na tem področju in na naravno bio milo se ljudje obračajo le v primeru, ko jim čisto nobena mila ne ustrezajo, pa imajo kljub temu težave s kožo.

Takrat naravno milo sicer deluje, vendar pa je potrebnega vseeno več časa, da se odpravijo težave. Ko pa bodo imeli prodajalci, ki se usmerjajo v zdrav način življenja tudi možnosti, da predstavijo svoje izdelke in predvsem da lahko pokažejo in predstavijo vse negativne posledice in lastnosti klasičnih izdelkov, ki so najbolj prodajani, pa se bo verjetno zavedanje in obnašanje potrošnikov toliko spremenilo, da bodo začeli iskati naravno milo in se bo tudi povpraševanje povečalo, hkrati pa se bo tudi naravno milo bolj prodajalo.

Trenutno pa je stanje še predaleč, saj ljudje enostavno poznajo samo takšnega, ki je na policah, tam pa se naravno milo pojavi le v res izjemno malo primerih.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail