Na voljo imamo vse več spletnih stavnic, preko katerih lahko stavimo na različne športe: od nogometa, tenisa, rokometa, hokeja do košarke in mnogo drugih športov, kot so smučanje ali jadranje in tako dalje. Stavimo lahko tudi na različne znane e-igre, ki postajajo vse bolj popularne, in na casino igre. V stavnem priročniku preverimo opise iger (cilji, potek in način igranja igre). Pri vsem upoštevajmo, ali spletna stavnica nudi varnost in zaščito osebnih podatkov, ustrezno podporo, jasna navodila uporabe ter pravočasno hitrost nakazil. Ena takih je licencirana avstrijska stavnica Bet at Home, ki je bila ustanovljena leta 1999 in je na voljo tudi v slovenskem jeziku, nanjo pa prisega vse več Slovencev (nemoten dostop do Bet at Home omogoča spletna stran Stavidoma na povezavi https://www.sportne-stavnice.com/bet-at-home).

varna uporaba spletnih stavnic

Legalnost spletnih stav

Pred registracijo na katerokoli spletno stavnico preverite vse pogoje uporabe strani in skladnost z nacionalno zakonodajo (na primer Finančna uprava Republike Slovenije omejuje ponudnike, ki v Sloveniji nimajo koncesije, a uporabniki niso v prekršku, če uporabljajo tovrstne stavnice). Nekatere imajo zelo preprost način registracije, tudi Bet at Home, za registracijo pa boste morali predložiti osebni dokument, kar zahtevajo vse preverjene stavnice. Preverite tudi načine podpore uporabnikom, in sicer več komunikacijskih kanalov pomeni večjo varnost, torej dosegljivost upraviteljev strani preko telefona, e-maila, sporočil in drugih opcij.

stavi doma

 

Omejitve igranja in mobilne aplikacije

Spletne stavnice lahko uporabljamo bolj odgovorno, če imajo na primer funkcijo za omejevanje prekomerne uporabe in pregled nad količino igranja, kar omogoča tudi Bet at Home. Če je spletna stavnica na voljo tudi preko mobilne aplikacije, raziščite enostavnost uporabe, frekvenco posodobitev in zanesljivot izplačil. Način igranja preko mobilnih aplikacij je namreč lahko nekoliko drugačen kot preko računalniških zaslonov, zato nas lahko zavedejo določene oblikovne razlike. Bet at Home mobilna aplikacija je ob zagotovilu Stavidoma varna za uporabo, saj so podjetju varnostni protokoli nadvse pomembni.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail