Ko se zima bliža koncu in se kažejo prvi topli sončni žarki, začnemo sanjariti o morju. Tisti najbolj zagreti pa hitijo rezervirati poletni dopust nekje na morju (če tega niso rezervirali že kar lani med dopustom). Čeprav je misel na dopust, slano morje, dolge in tople večere res sladka, je samo načrtovanje, ki zajema tudi pakiranje in urejanje vseh podrobnosti, malo manj prijetno. Skoraj vedno se zgodi, da nekaj pozabimo in med drugimi pogosto pozabimo urediti tudi zavarovanje za Hrvaško, poročajo v podjetju Coris.

V kolikor ste redni gost pri naših sosedih, če imate tam vikend, prikolico ali plovilo preverite tukaj kaj morate poleg Evropske kartice urediti. Zavarovanje za Hrvaško rešuje pomankljivosti, ki jih ima Evropska kartica. Le-ta ne krije prevoza do Slovenije (ki lahko znaša tudi 1500 evrov), ne krije storitev zasebnih zdravnikov in niti ne povrne vseh stroškov.

Zavarovanje za Hrvaško1

Letno zavarovanje za Hrvaško

V primeru, da sosede obiščete pogosto lahko zavarovanje za Hrvaško sklenete enkrat za celo leto (pozorni bodite samo, da enkratni obisk ni daljši od 90 dni). Pri podjetju Coris ga lahko na primer sklenete kot posameznik ali pa vzamete  kar družinski paket (več o tem preverite tukaj). V družino spadajo starši in otroci do dopolnjenega 26.leta starosti, ki so prijavljeni na istem naslovu. Če načrtujete bolj aktivne in adrenalinske počitnice (npr. športni ribolov, jadranje, smučanje na vodi ipd.), si prilagodite paket, da vam nudi največje ugodnosti.

Zavarovanje za Hrvaško

Paketi za krajše bivanje v tujini

V primeru, da boste v tujini krajši čas, se vam bolj splača vzeti enkratni paket, ki običajno pokriva širše območje (npr. tudi Črno Goro, priobalni pas Bosne in Hercegovine). Izbirate lahko med družinskim in posamičnim paketom. Izberete začetek in konec trajanja paketa (izberete lahko od 1 dneva pa vse do 300 dni), kraj kamor potujete in kakšne aktivnosti načrtujete (zato, da lahko prilagodite višino kritja) in že ste pripravljeni na nove, brezskrbne dogodivščine, ki jih ponuja potovanje.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail