V današnjem času tehnika obdelovalnih strojev in avtomatizirane proizvodnje hitro napreduje. Ravno zaradi tega je linearna tehnika vedno bolj pomembnejša. Natančnost prenosa sil, hitrosti gibanja in momentov so kakovostne zahteve vse večje.

Zato je pomembno, da za svoje stroje priskrbite kvalitetna in zanesljiva okrogla vodila. Za pravo izbiro klikni tukaj.

Linearne puše in okrogla vodila

Katero linearno vodilo izbrati?

Pri načrtovanju sistema linearnega gibanja sta vam na voljo dve izbiri linearne tehnike. To so okrogla vodila (linearna) in pa tirna. Večkrat pride do zmote in se na prvi pogled zdi, da bi bile za vaš sistem primerni obe izbiri. Vendar pa obstaja nekaj meril, katera narekujejo katera tehnologija bi bila bolj primerna. Okrogla vodila se uporabljajo v skoraj vsaki industriji, kljub temu, da so njihove omejitve v togosti prisilile proizvajalce precizne opreme, kot so obdelovalni stroji, v razvoj novih rešitev z višjimi nosilnostmi in boljšo natančnostjo. Torej uvedba tirnih vodil je ponudila precej cenejšo, manj zamudno alternativo ter pa visoko nosilnost in togost z precej kompaktno obliko.

Izbira napačne tehnike je lahko škodljiva, saj lahko povzroči spremembe v strukturi ali obliki, slabše delovanje stroja ali prevelike komponente z višjimi stroški.

Linearne puše in okrogla vodila1

Široka ponudba

Danes okrogla vodila lahko najdete na spletu. Številni ponudniki vam ponujajo izjemno široko in pestro ponudbo, pri kateri zagotovo najdete pravo za vas. Običajno se delijo na sedem kategorij:

  • Kroglični ležaji oziroma puše
  • Z ohišjem
  • Z vključeno podporo in linearnimi ležaji
  • Linearni drsni ležaji
  • Zavore
  • Utorna okrogla vodila
  • Z nerjavečega jekla

Vsaka od teh ima svojo funkcijo za pravilno delovanje in korist stroja. Kategorije si lahko pogledate na spletu in med njimi izberete pravo izbiro za vas. V primeru, da potrebujete pomoč pri izbiri prave tehnologije, obstajajo strokovnjaki, kateri vam bodo lahko koristno pomagali in svetovali. Te najdete na spletu pri številnih ponudnikih. Za maksimalno podporo in svetovanje klikni tukaj.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail