Toplotna črpalka za sanitarno vodo je izredno ekonomična rešitev, danes že zelo znana in razširjena. Deluje na obnovljive vire energije in je prijazna do okolja. Toplotne črpalke se pogosto uporabljajo za ogrevanje prostorov, a koristne so tudi za ogrevanje sanitarne vode. Sodobne in tehnično dovršene naprave Orca so narejene po najvišjih standardih in izdelane v Sloveniji. Naši zadovoljni kupci plačujejo veliko nižje položnice in jih z veseljem uporabljajo skozi vse leto. Naša posebnost je tudi ta, da poleg ogrevanja vode, s toplotno črpalko lahko še hladite sosednji prostor.

 

Učinkovito ogrevanje sanitarne vode

S toplotno črpalko za sanitarno vodo dosežete do 70 % letnega prihranka. So odlična alternativa električnim bojlerjem, ki so veliko bolj potratni. Kot glavni vir za delovanje se uporablja zrak. Orca toplotne črpalke za ogrevanje sanitarne vode delujejo do 10 °C temperature vstopnega zraka. Glede na število oseb v gospodinjstvu in prostorske možnosti lahko izberete za vas optimalno črpalko s primerno velikim bojlerjem.

Vse naše obtočne črpalke za sanitarno vodo so energijskega razreda A, kar pomeni, da so zelo varčne. Neoporečnost vode zagotavlja aktivna antilegionelna zaščita. Pri nakupu dobite do 5 let garancije. Montaža je hitra, naprava pa lepa na pogled. Nudimo vam tudi hiter in zanesljiv servis po vsej Sloveniji.

 

Različni modeli toplotnih črpalk z vodenim zrakom

Naše stenske toplotne črpalke za sanitarno vodo se enostavno namestijo in so lahko vgrajene v praktično kateri koli dom. Ponujamo več izvedb, v osnovi pa se lahko odločite za črpalko z vgrajenim bojlerjem ali pa za takšno, ki jo priključite na že obstoječi bojler. Orca Wave Composite je odlična za primere, ko že imate kakovosten ali pa čisto nov bojler, ki ga ne želite zavreči. Ta se bo hitro spremenil v varčno toplotno črpalko, za katero dobite do 5 let garancije. Na voljo je za bojlerje do 300 litrov (1,8 kW) in tudi za priklop na bojler volumna 300 do 800 litrov (2,5 kW).

Če imate na voljo manj prostora, bo za vas odlična obtočna črpalka za sanitarno vodo Orca Zeus, ki ima dve velikosti zalogovnika za vodo. Z njo boste prihranili do 70 % stroškov ogrevanja, vse to pa pri zelo ugodni investiciji. Regulacija je nadvse preprosta, moderen zaslon na dotik vam prikazuje trenutno in želeno temperaturo sanitarne vode. Vse naše stenske toplotne črpalke za sanitarno vodo si lahko ogledate v spletnem katalogu Orca energije, vedno pa smo vam na voljo za vsa vprašanja pri izbiri in samem delovanju naprave.

 

Tudi za hlajenje drugega prostora

Poleg ogrevanja sanitarne vode, naša toplotna črpalka z vodenim zrakom lahko tudi hladi neki drug prostor. Izdelana je tako, da jo je mogoče postaviti v praktično kateri koli prostor, s segrevanjem vode pa omogoča tudi hlajenje prostora, kamor se zrak izpiha. Tako ubijete dve muhi na en mah. Za hlajeni prostor se običajno izbere shramba, klet ali kateri drug prostor, kjer shranjujete živila in ozimnico, ki mora biti primerne temperature.

 

Poraba sanitarne vode

Sanitarna voda je nujna v vseh objektih, kjer prebivamo, njeno ogrevanje pa je običajno drugi največji strošek gospodinjstva. Gre za vodo, s katero pripravljamo hrano, kuhamo, se umivamo, tuširamo … Biti mora zdravstveno neoporečna, skozi celo leto pa potrebujemo tudi toplo in vročo vodo, zato je treba poskrbeti za primeren način ogrevanja. Toplotna črpalka se je v številnih analizah pokazala kot najbolj ekonomična rešitev, poleg tega pa je to tudi okolju najprijaznejši način segrevanja, saj je emisij CO2 veliko manj kot pri starejših, klasičnih sistemih. Z izbiro obtočne črpalke za sanitarno vodo boste veliko dobrega naredili tako zase, kot za naš planet.

 

Naložba v toplotno črpalko za sanitarno vodo se zagotovo splača

Pri izbiri sistema za ogrevanje sanitarne vode verjetno najprej pomislite na stroške. Res, da gre za investicijo, a ta se v samo nekaj letih povrne, stroški elektrike pa nizki ostanejo še dolgo po tem. Vračila doba je nekje 6 do 7 let, če pa odštejete še strošek bojlerja, se zmanjša še za nekaj let. Namestitev sončnih kolektorjev je dvakrat dražje, s toplotno črpalko pa imate toplo vodo prek celotnega leta.

Sedaj smo vas verjetno že prepričali, da bo nakup toplotne črpalke najboljša izbira, naj pa vam povemo še, zakaj zaupati prav nam. V podjetju Orca Energija je naše poslanstvo izboljševanje kakovosti življenja, pri tem pa zniževanje stroškov. Vodijo nas strokovnost, inovativnost in usmerjenost k strankam, zaradi teh vrednot pa se z našimi sistemi greje in hladi že več kot 15 tisoč domov. Prodajamo toplotne črpalke, zračne in vodne kamine, prezračevalne sisteme in klimatske naprave, ki so estetsko dovršene in narejene po najvišjih standardih. Z nakupom pri nas podpirate slovensko gospodarstvo, dobite pa največ za svoj denar. Od svetovanja do montaže, letnih servisov in vzdrževanja – z vami bomo na vsakem koraku. Odločite se torej tudi vi za tehnologijo prihodnosti, da boste živeli bolje.

 

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail