Se morda ne strinjate s to izjavo, saj ste mnenja, da imajo v današnjem času otroci tako ali že vseh igrač preveč in bi se morali samo v naravi igrati? Da se morajo otroci igrati v naravi, že drži, a včasih so se otroci do 5. leta starosti igrali sami okrog hiš, ki so jih imeli starši večinoma, na ulicah ni bilo toliko prometa, tako da so lahko šli tudi kak korak od hiše, službe niso bile tako naporne in se delavnik ni končal tako pozno in še bi lahko naštevali. Tako da ja, otroške hišice so za otroke idealne za igranje, saj se lahko sami igrajo, se učijo plezati, opazujejo višino in da iz višine ne smejo skakati, prav tako pa imajo nekatere otroške hišice tudi možnost za precej položno plezanje in tobogan.

Otroške hišice tako tudi učijo otroke

Učenje skozi igro je del otroštva. Dejansko boste otroku ravno med igro lahko izoblikovali njegove spretnosti, pa občutek za ravnotežje in če kaj, je tudi položen plezalni del, ki ga imajo nekatere otroške hišice, odličen pripomoček za to. Enako je tudi s toboganom, ko moramo otroka spustiti samega in iz večje višine kot bo otrok šel, seveda postopoma, bolje bo tudi za njegovo samozavest. Da dragi starši, na samozavesti je treba graditi od malega in zato otroka pustite, da se igra sam. otroške hišice so zato idealne tudi za otroka, saj zagotovo ne boste morali biti notri z njim, narejene pa so vse tako, da nimajo nobenih ostrih robov. Če otrok pade, se tako ne bo nič posebej poškodoval, še bolje je, da pade notri kot na asfaltu.

Otroške hišice so zelo različne

To je zelo dobra stvar, saj bo lahko otrok raziskoval vedno nove in nove otroške hišice. Vsaka ima kaj dodatnega, novega za otroka. Kakšne otroške hišice imajo tobogan, druge labirint za plezanje, tretje so povezane med seboj z različnimi prehodi, v katerih so ovire, spet druge imajo bolj položne platoje za plezanje, druge manj položne …, tako da otroku zagotovo ne bo dolgčas med igro.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail