Osnovna šola je po zakonu obveznost vsakega otroka. Novejši sistem določa, da se vsi vpišejo v prvi razred pri šestih letih. Šolski sistem je zasnovan tako, da od šolarjev zahteva vedno več znanja in dela. Posledica tega je, da mora vsak šolski dan s sabo nositi več učbenikov in delovnih ter navadnih zvezkov. Občasno prinese s sabo tudi kakšno knjigo. Za prenašanje vsega potrebuje otroški nahrbtnik. Takega, v katerem bo prostor za vse obvezne predmete. Kakovosten otroški nahrbtnik je lahko zelo drag. To predstavlja posebej dragi šport za starše, katerih otroci bi vsako leto želeli novega. Rešitev ponuja spletna trgovina Majtoj: http://www.majtoj.si/otroski-nahrbtniki-in-kovcki-okiedog/nahrbtniki.html.

Otroški nahrbtnik je premišljeno zasnovan

Na svoji spletni strani Majtoj ponuja otroški nahrbtnik različnih oblik, barv in vzorcev, ki od vas ne bo zahteval zategovanja pasu. Ne boste se več obremenjevali s tem, da si lahko vaš osnovnošolec že po nekaj mesecih premisli in začne prositi za novega. Moderni otroški nahrbtnik se precej razlikuje od takega, ki je bil na voljo včasih. Zasnovan je posebej z mislijo na breme, udobje, ergonomijo. Pred časom je otroški nahrbtnik sprožil val skrbi med starši, ki so se zbali za hrbtenice svojih najljubših in najbolj ranljivih. Skrbelo jih je, kako bo vsa ta teža vplivala na držo in zdravje hrbta.

Otroški nahrbtnik za utrjene hrbte

Iz tega razloga so se strokovnjaki odločili, da izvedejo raziskavo in ugotovijo, kakšen je vpliv otroškega nahrbtnika. Ugotovljeno je bilo, da slednji ne zasluži slabega ugleda. Raziskovalci so sklenili, da lahko dodatna obremenitev povzroči bolečine tistim posameznikom, ki že trpijo za bolečinami v tem predelu telesa. Spoznali so tudi, da na pojav bolečine vpliva tudi čezmerna telesna teža. Težave so imeli takšni, za katere se je izkazalo, da se premalo gibajo. Posledica pretežno sedečega življenja so šibke in neaktivne mišice, ki ne opravljajo svojih nalog. Prav zato je lahko nošnja obveznega pripomočka neudobna.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail