javne dražbeVsekakor je to, da poskrbite za varnost nepremičnine na prvem mestu. Tudi to, da jo opremite z čimbolj naravi primernimi izdelki in pohištvom, lahko pripomore k ohranitvi zdravja vas in vaših bližnjih. Številni izdelki lahko namreč povzročajo veliko bolezni, celo raka, če ne poskrbite za to, da se odstranijo ali da jih ne uporabljate prekomerno.

Zato pri opremljanju vaše nepremičnine vsekakor pozabite na osvežilce. Slednji so bili znanstveno potrjeni, da so škodljivi zdravju in lahko pripomorejo k nastanku bolezni, ali pa k poslabšanju že obstoječih – astma. Vsebujejo namreč veliko nezdravih snovi, sploh pa se slednje še hitreje širijo po manjših prostorih, oziroma v notranjosti vašega stanovanja. Pozorni bodite pa tudi na sveče – slednje namreč vsebujejo določeno količino živega srebra, ki pa je ob prekomerni izpostavljenosti lahko izjemno nevarna. Tudi šampone, že pred nakupom dobro preglejte, in kupujte le tiste, ki vsebujejo naravne snovi, najboljše trdo milo. Mnogi jih danes delajo že kar sami doma, zato naj vas, če ga ne najdete v trgovini, to ne skrbi.

Veliko ljudi pa ima v svojih stanovanjih tudi vse preveč plastike – še največji problem so predvsem plastične zavese, ki jih mnogi uporabljajo za prhanje. Slednje so namreč zelo strupene, in zadnja stvar je, da bi se med umivanjem zastrupljali. Preveč hlapov, ki nastajajo predvsem ob stiku z vodo, lahko povzročijo bolezni dihal, ledvic in jeter, lahko se kažejo tudi znaki slabosti in ostalih težav, ki jih vsekakor ne želite v svojem domovanju. Če torej že kupujete zavese za v kopalnico, preverite, da vsaj ne vsebujejo materiala PVC, ki ni primerno za nobeno domovanje. Poskrbite torej, da bo prostor v katerem stanujete čist in ne nevaren za vaše bivanje.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail