Vsakdo od nas ima zagotovo vsaj nekaj kosov srebrnega nakita. Srebni ali zlati nakit sta namreč še vedno izredno zaželena, že zlasti med ženskami. Po določenih letih uporabe določenega nakita, pa se velikokrat zgodi, da se nekega kosa naveličamo. Lahko se nam tudi zgodi, da se nam verižica ali zapestnica raztrga ali pa da izgubimo enega izmed srebrnih uhanov.

odkup srebra

Če imamo torej doma srebro, ki ga že dolga leta ne uporabljamo več, ga lahko podamo. Odkup srebra poteka v različnih poslovalnicah, ki se posvečajo le prodaji ter odkupu zlata in srebra. To so priznane poslovalnice, ki nam bodo pošteno plačale in nas ne bodo opeharile. Odkup srebra lahko opravimo tudi v določenih zlatarnah, ki bodo z veseljem odkupile vse neuporabno srebro, ki ga imamo doma.

Za odkup srebra prejmemo gotovino

Prednost tega, da poslovalnica opravi odkup zlata je tudi v tem, da bomo po odkupu takoj prejeli gotovino, ki jo bomo lahko nemudoma potrošili za želene artikle. Nekateri posamezniki, ki se odločijo, da bodo svoje srebrne izdelke odnesli v zlatarno, si nato za znesek, ki bi ga prejeli, kipi nov kos nakita.

Dobro je vedeti, da prodajalci opravijo odkup srebra ne glede na karate, ki jih ima nakit ter tudi ne glede na stanje. Srebro lahko z leti izgubi svoj lesk in tako postane neprivlačno. To se zgodi že zlasti takrat, ko več let stoji v vlažnem predalu v sobi. Ker takšno srebro izgubi lesk in postane temno, si ga lastniki ne upajo prodati. Pri odkupu srebra pa izgled ni pomemben, zato je vsaka skrb odveč.

Odkup srebra lahko poteka tudi po pošti

Če ne živimo v večjem mestu, kjer lahko enostavno pridemo do vsake poslovalnice, se lahko dogovorimo tudi za odkup srebra po pošti. V tem primeru poslovalnici enostavno pošljemo srebro in poslovalnica nam bo po prejetju in pregledu nakazala ustrezen znesek denarja.

svet plemenitih kovinVeč o odkupnih cenah zlata si lahko preberete na https://www.svetplemenitihkovin.si/odkup-nalozbenega-srebra/.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail