Mame, očetje in vsa družina se s prihodom novorojenčka srečujejo z marsikaterimi izzivi, zato šola za starše ponuja številne vsebine na temo starševstva, poroda, dojenja, vzgoje otrok, prehrane, odnosov, zdravja in drugih vsebin, ki nudijo odgovore na številna vprašanju o otrokovem razvoju, spanju, uvajanju v vrtec in drugo.

veva

On-line priprave na novo obdobje z dojenčkom nudi šola za starše Veva akademija pa ponuja različna spletna predavanja, ki jih cela družina lahko spremlja preko računalnika. S članstvom v akademiji pa je omogočen neomejen dostop do vseh vsebin, ki jih vodijo poporodne babice, doule, svetovalke za dojenje, otrokov razvoj, prehrano in druge strokovnjakinje.

 

Šola za starše s pripravami na porod in dojenje

Nosečnice se lahko že pred porodom pripravijo na to čudovito izkušnjo, pri čemer jim svetovalke pomagajo pri pripravi porodnega načrta. Nosečnica lahko sobi odgovore na vprašanja o premagovanju strahu pred porodom, naravnem in medikamentoznem lajšanju bolečin med popadki in samim porodom, medtem ko šola za starše nudi tudi nasvete o porodnih položajih, vključitvi partnerja in drugo.

priprava na porod

Nosečnice se lahko pripravijo tudi na dojenje tako, da bo le-to steklo in ne bo boleče. Ravno zato je šola za starše ključnega pomena, da nosečnici nudi znanje in podporo o tem, kako dojiti novorojenčka že v porodnišnici, kako sanirati mastitis, če se pojavi, ter kakšno je pravilno pristavljanje otroka na dojko, zato da otrok lahko lažje sesa materino mleko.

 

Šola za starše o vzgoji, otrokovem razvoju, spanju, prehrani

Spletna šola za starše nudi priložnost, da mamice in očki pridobijo informacije o tem, kako otroka uvajati v vrtec, kako postopati z otrokom, ki je izbirčen in ne želi jest večino hrane, kako uvajati trše koščke hrane po BLW jedilniku, ter na kakšen način postopoma odstavljati malčka od dojenja.

uvajanje hrane

Če želi družina izvedeti več o vzgoji otrok, nudi odgovore spletna šola za starše Veva akademija pa pripravlja tudi on-line predavanja o tem, kakšen je pomen gibanja in igre za otrokov razvoj, kako otroke uspavati in ustvariti prostor za spanje, ter o tem, kako ravnati, če ima otrok vročino.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail