Naj vas potolažim na samem začetku, niste edini, ki ne verjame, da probiotiki ne delujejo, še posebej če jih niste poskusili. Če imate kakšne težave s črevesjem ali zdravjem na sploh, je prav, da raziskujete nova in nova področja in se malo obrnete tudi na zdrav način življenja in ne le na zdravila in v tem primeru ste prav gotovo naleteli na temo probiotikov. Ampak kljub temu, da niste edini, ki še vedno ne verjame, da probiotiki ne delujejo, je prav, da si preberete tudi kakšen strokovni članek na temo o pozitivnih lastnostih delovanja probiotikov, kakršnega najdete tudi na tej strani https://www.malinca.si/blog/probiotiki-s-prebiotiki-kaj-so-in-zakaj-jih-jemati. Na ta način boste namreč prebrali tudi kakšen članek, ki pa pravi, da pa probiotiki vendarle delujejo, kar je pa tudi pomembno, da si preberete.

Ne verjemite vedno le negativnih člankov

Kar se tiče zdravja, je zelo pomembno, da znate razlikovati prave informacije od tistih zavajajočih. Če berete članek o prehranskih dopolnilih in zdravi prehrani, potem se definitivno izogibajte mnenjem farmacije, saj bo vedno tako prilagodila teste, da bodo njej v prid, torej raje uživajte zdravila kot dodatke in zdravo prehrano, saj ima farmacija od tega več. Ker pa je treba imeti veliko več masla na glavi kot pravijo zdravniki, je prav, da testirate tudi to, ali vam probiotiki kaj pomagajo in ali bodo rešili vaše težave. Zgubite konec koncev lahko največ s tem, da ste ves čas bolni, prehlajeni, da vas muči taka ali drugačna bolečina v trebušni votlini.

Zakaj dobrih mnenj ni?

Samo malo bolje preglejte forumske objave in blog zapise. Ljudje ves čas iščejo odgovor na svoje težave. In tisti, ki je rešitev za težave našel, je praviloma bolj tiho kot ne in končno uživa življenje brez bolečin in se raje ne prepira po forumih. Zato je res najbolje, da naredite enomesečno kuro s probiotiki in tako boste najbolj videli, ali se vaše počutje izboljšuje ali pa vas težave še vedno tarejo. V tem primeru lahko točno veste, da boste morali razlog za težave iskati nekje drugje in probiotiki niso prava rešitev.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail