Prva razlika za je njihov namen uporabe. Mehkejša različica v največ primerih pride prav le za tiste, ki boksa sploh ne trenirajo in niti niso boksarji, ampak boksarske vreče uporabljajo zgolj za sprostitev in pridobivanje kondicije med svojim lastnim treningom za nek drug šport. Druga različica, ki je namenjena predvsem profesionalnim boksarjem, pa je večja in težja. So pa tudi pri teh razlike, večji in težji kot je uporabnik, večje in težje morajo biti boksarske vreče, ki jih uporablja za svoj trening. Bolj podrobno so razlike opisane na spletni strani trgovine Fithesshop, ki jo najdete na povezavi https://www.fitnesshop.si/boksarske-vrece.

Nihajnost boksarske vreče

Med bolj pomembnimi stvarmi za pravilnost te vadbene opreme je tudi, koliko se le-ta zaniha po udarcu vanjo. Če se niti premakne ne, potem je pretežka, zato se za mlajše fante in punce kupuje takšne, katerih teža je manj kot 50 kg, saj se že 50 kg pri njihovem udarcu ne bo niti premaknila, kar pa ni dobro, namreč z nihanjem boksarske vreče se sila udarca sprosti in hkrati se razbremenijo mišice in sklepi uporabnika, ki opravlja svoj trening. Zato je pogosto zelo pomembno, da se vreča še pred nakupom testira, predvsem pa da se še pred nakupom posvetujete s strokovnjakom, če to niste vi sami.

Postavitev boksarske vreče

Pomembnejša razlika med različicami te vadbene opreme, pa je tudi kam se le-ta montira, ali na strop ali na steno ali pa so samostoječe oz. talne boksarske vreče. Za katero od naštetih se boste odločili vi, je najbolj pomembno od prostora kamor jo boste montirali, torej ali ima ta prostor strop iz gipsa, betona ali lesa in kako visok strop je. Kako je prav in kaj je pomembno vedeti še pred nakupom, je zelo dobro napisano na zgoraj navedeni spletni strani in vam zato toplo priporočamo, da si še pred nakupom boksarske vreče vse skupaj dobro preberete.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail