Vsakemu športniku je najbolj ključno stalno pridobivanje mišične mase. S tem pridobiva na moči ter vztrajnosti in vzdržljivosti, posledično pa pridobiva tudi na samozavesti. Torej je pridobivanje mišičnega tonusa izredno pomembno. Seveda enako velja tudi za nekoga, ki mu je cilj večja mišična masa in moč, kar dosega s treningi. Za ta namen na trgu obstaja kreatin. Povečevanje mišične mase s kreatinom je izredno popularen in dober način.

Hkrati namreč kreatin omogoča povečevanje mišične mase, hkrati pa omogoča tudi regeneracijo po vadbi. Je torej popoln izdelek, prednosti katerega se zaveda vedno več ljudi, zato je tudi vedno bolj iskan kreatin. Kako pa dejansko kreatin lahko vpliva na povečanje moči? Kreatin deluje tako, da omogoča daljše treninge, ki lahko postanejo zaradi sinteze v mišicah tudi bolj intenzivni oz. visoko intenzivni. Takšni treningi pa posledično pomenijo in omogočajo tudi večjo mišično maso. Kreatin torej ni športna prehrana, ki bi umetno povečevala in omogočala rast mišic. Omogoča energijo za treninge, kar je osnova za zdravo rast. Kreatin tudi posledično dokazano vpliva na večjo moč in hkrati ni na tisti bazi prehranskih dopolnil, ki so prepovedana, saj omogoča rast mišic kot posledica večje energije za treninge.

To je izredno pomembno še posebej za vrhunske športnike, ki so ves čas pod strogim nadzorom in jih redno testirajo, če so morda zlorabili kakšen dodatek, ki pa na tej listi prepovedanih substanc je. Kreatin ima torej samo pozitivne lastnosti na telo, če ste morda še skeptik, pa dodajam še to, da kreatin naše telo tudi proizvaja, vendar v premajhnih količinah za športnike, ki želijo več.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail