Stropno ogrevanje je vse bolj priljubljena oblika ogrevanja. Večinoma se vgrajuje v pisarne in prodajne prostore ter v industrijske zgradbe ter športne hale. Najpogosteje je stropni ogrevalni sistem vgrajen direktno na strop ali na sisteme s spuščenim stropom.

Stropno ogrevanje za pisarne ali trgovinske objekte predstavlja ekonomičen in trajnostni način za ogrevanje in hlajenje stavb na energijsko zelo učinkovit način.

Zakaj je stropno gretje tako prijetno?

Večina ljudi, ki še ne uporablja stropnega ogrevanja, je prepričana, da imajo uporabniki tovrstnega gretja vroče glave in hladne noge. To pa še zdaleč ne drži. Stensko gretje je namreč ploskovno in uporablja veliko površino kot vir gretja. Posledično je tudi temperatura po prostoru enakomerno razporejena. Medij gretja je pri takem sistemu voda, ki se pretaka po vgrajenih ceveh.

Na površini ogrevalnega stropa se temperatura giblje med 23 in 35 stopinj Celzija. To pa je tudi razpon temperature, pri kateri se ljudje najbolje počutimo. nizkotemperaturno stropno gretje se lahko uporabi v prostorih, ki imajo višino do 3,5 metra. V takšnem primeru lahko sevalna energija optimalno ogreva prostor s temperaturo vode med 26 in 40 stopinj Celzija.

Strop je še primernejši za hlajenje

Stropno ogrevanje se lahko v resnici uporabi tudi za hlajenje. Tako uporabniki takega sistema ubijejo dve muhi na en mah. Spremeni se le temperatura vhodne vode.

Stropno gretje se lahko priklopi na kar koli, na primer na toplotne črpalke, peč na trda goriva, olje, plin, biomaso ter podobno. Zagotoviti si moramo le primerno temperaturo vode, pri gretju to pomeni 40 stopinj Celzija.

Najboljša ponudba na spletu

Če je tudi vas navdušilo stensko ogrevanje, potem je za začetek najbolje, da preverite ponudnike na našem trgu. Ti svoje storitve v povezavi s tovrstnim ogrevanjem ter še čim predstavljajo tudi na svojih spletnih straneh. Na njih si tako lahko še podrobneje preberete o stenskem ogrevanju. Ko se boste končno odločili zanj, je skrajni čas, da s ponudnikom stopite v kontakt. Eden izmed takšnih ponudnikov je podjetje Ebeco.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail