Imate doma nadobudnega malčka, ki ga včasih le stežka postavite v posteljico in uspavate? Čudovita alternativa, ki jo lahko uporabite za pomiritev in uspavanje svojega malčka, so zvočne pravljice, ki jih predvajate na katerikoli napravi. Lepe, poučne in na otroku prijazen način sestavljene, se dotikajo tudi velikih družbenih tem, kot so strah, nasilje med mladostniki, zbadanje in podobno.

Pravljice lahko najdete na spletu, preko različnih spletnih strani s takšnimi in podobnimi vsebinami, kot so tudi Lahkonočnice. Naredite si čudovit večer s svojim malčkom ob poslušanju različnih zgodbic, ki bodo pritegnili tudi vas.

zvočne pravljice1

Kako so zvočne pravljice sestavljene in kdo jih pripoveduje?

Prepričani smo, da boste našli veliko različnih takšnih in drugačnih zgodbic, ki govorijo o živalih in drugih otrocih, z različnimi zapleti in razpleti, pripeljanimi v lep konec. Velikokrat boste zasledili, da se vrstijo po abecednem vrstnem redu in tako spodbujajo otroke, da se naučijo črkovanja in samega abecednega reda.

Zvočne pravljice pišejo priznani pravljičarji, za katere jim nato ilustratorji izrišejo pravljične podobe ter starostniki ali mladi, dodajo tudi svoje glasove. Z različnimi toni glasu se tako same, na prav poseben način povežejo z različnimi generacijami in ponudijo lepo izkušnjo.

pravljice

Kaj zvočne pravljice prinesejo otrokom?

Pomembnost teh zgodb je poučevanje otrok o odnosih, čustvih, spoštovanju ter ne nazadnje o razvnetih družbenih temah, ki se jih pisatelji lotevajo na otroku prijazen način. Ob enem se otroci naučijo in ponavljajo črke, besede in zvoke, ki jih ob poslušanju pomnijo.

Če jih poslušajo čez dan, se lahko veliko naučijo, medtem ko jih bodo le te zvečer popeljale v kakovosten in miren spanec.

Zgodbe lahko poslušate kjerkoli in kadarkoli, saj so v sodobnih časih izdelane tako, da jih lahko poiščete preko spletnih strani, ki ponujajo to vrsto avdio sprejema. Ene izmed takšnih so npr. Lahkonočnice, kjer za otroke pripovedujejo pravljičarji iz domov starejših, pod različnimi glasovnimi videi.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail