Kljub temu, da je za človekovo zdravje osrednjega pomena uravnotežena in polnovredna prehrana in da z njo lahko zadostimo potrebe po različnih vitaminih in mineralih, je v telesu občasno potreba po določenih hranilnih snoveh povečana – naj bodo razlog bolezen, dolgotrajen stres ali nosečnost. magnezij

Ena izmed snovi, ki jo ljudem pogosto primanjkuje, je tudi eden osrednjih mineralov v našem telesu, magnezij. Četudi ga najdemo v različni hrani in pijači – v bučnih semenih, govedini ali mineralni vodi – je ob povečani potrebi po njem neredko potrebno dodatno uživati prehranska dopolnila.  V tem primeru je priporočljiva uporaba kakovostnih prehranskih dopolnil, kot je povsem naraven magnezij ekološkega izvora Malinca, več o katerem lahko preberete na strani https://www.malinca.si/magnezij-iz-ekoloske-pridelave.html.

 

Naravno, ekološko in vegansko prehransko dopolnilo

magnezij

Magnezij je ključen pri zmanjševanju občutkov utrujenosti in izčrpanosti, ima pomembno vlogo pri delovanju živčnega sistema, prispeva k delovanju mišic ter k ohranjanju zdravih zob in kosti. Pomembno vlogo ima tudi pri delitvi celic, sintezi beljakovin in sproščanju energije pri presnovi. Magnezij znamke Malinca je izdelek povsem naravnega izvora, od konkurenčnih produktov na trgu pa se razlikuje tudi po svoji ekološki pridelavi. Ker ne vsebuje sestavin živalskega izvora, je primeren tako za vegane in vegetarijance, uživajo pa ga lahko tudi tisti, ki slabše prenašajo živila ali prehranska dopolnila z glutenom in laktozo.

 

Magnezij: kdaj ga moramo zaužiti več?

Povečano potrebo po njem imajo predvsem telesno aktivni ljudje, nosečnice in doječe matere, srčni bolniki in diabetiki ter ljudje, ki zaradi alergij ali drugih razlogov ne morejo uživati hrane, v kateri najdemo magnezij v večjih količinah – naj gre za ljudi, ki ne uživajo hrane živalskega izvora, ali tiste, ki so preobčutljivi na laktozo in gluten. Magnezij kot dodatek je priporočljivo jemati tudi ob uživanju določenih zdravil, ki pospešujejo odvajanje (od zdravil za odvajanje vode do antibiotikov), po njem naj posežejo tudi ljudje, ki pogosto uživajo alkohol. Večji vnos je priporočljiv pri starejših, ob stresnih in utrujajočih obdobjih pa tudi pri povsem zdravih ljudeh.

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail