Lesena vhodna vrata so prava izbira za okoljsko ozaveščene stranke, ki želijo slediti sodobnim trendom in ohraniti pridih tradicije. Les je med najstarejšimi materiali pri izdelavi vhodnih vrat in tako nam njegova uporaba vedno daje pridih domačnosti ter povezanosti z naravo. Hkrati je hvaležen material za oblikovanje in sodobne tehnike nam omogočajo, da izdelamo najrazličnejše moderne videze domačih vhodov. Njegov prijetno topel dotik ter naravne barve in vzorci ustvarijo očarljiv vtis. V podjetju Pirnar iz kvalitetnega lesa smreke, macesna ali hrasta izdelamo konstrukcijsko trdna in trpežna vhodna vrata z močno nosilnostjo in jih obdelamo za učinkovito zvočno in toplotno izolacijo. Les je možno po želji kombinirati s steklom in aluminijem, da bi dosegli želeni videz klasike ali modernosti: poslužimo se lahko tradicionalno umeščenih obsvetlob ali pa z aluminijastimi in steklenimi detajli ozaljšamo les za sodoben videz. Les je prilagodljiv material in nudi številne možnosti površinske obdelave, poleg tega se  ob naravnih odtenkih lesa lahko poljubno odločimo še za druge barve. Ta material ima tudi svoje posebnosti. Ker so vhodna vrata med najbolj izpostavljenimi deli našega doma, moramo vzeti v obzir okoljske vplive. Lesena vhodna vrata je priporočljivo zavarovati z ustreznim nadstreškom in jih tako zaščititi pred vremenskimi nevšečnostmi. Zunanje vplive moramo upoštevati tudi pri negi in vzdrževanju; občasno jih moramo prebarvati ali ponovno naoljiti. Med specifike tega materiala sodi še omejitev pri dimenzijah – največja višina lesenih vhodnih vrat je 2,4 metra. Vsekakor pa les s svojo očarljivostjo ostaja med najbolj priljubljenimi izbirami pri izdelavi vrat.

Vhodna vrata – standardne dimenzije

Lastniki hiš velikokrat še vedno posežejo po vhodnih vratih standardnih dimenzij. Tudi z izbiro klasične dimenzije je namreč še zmeraj na voljo več kot dovolj elementov, s katerimi je moč ustvariti vhodna vrata po okusu kupca in izraziti individualnost: različne barve, materiali, detajli in obdelave površin, raznolike opcije osvetlitve, pa izbira pravega potezala in inovativne možnosti zaklepanja. Na spletni strani si oglejte ponudbo številnih modelov vhodnih vrat standardnih dimenzij, ki jih najdete v različnih kolekcijah. Tistim, ki si želijo izstopati, namenjamo kolekcije OneTouch, Pure in Multilevel. Stari tradicionalni hiši se poda kolekcija Classico. Elegantno nevpadljive modele pa vsebuje kolekcija Premium.

Lesena vhodna vrata po meri, prilagojena vašemu okusu

Ko želimo, da vhodna vrata lepo dopolnijo zunanjo podobo hiše, hkrati pa odsevajo naš okus in individualnost, se odločimo za vrata po naročilu. Pri izbiri upoštevamo arhitekturni slog hiše, saj denimo videzu stare kamnite hiše ustrezajo drugačna vrata kot novejši zgradbi. Z lesenimi vhodnimi vrati po meri pravzaprav v vsakem primeru sprejmemo dobro odločitev, saj je ta material mogoče prilagoditi tako, da vrata ustrezajo željam in prefinjenim zahtevam tudi najzahtevnejših kupcev. Če vam vhodna vrata pomenijo več kot le mejo vašega doma pred zunanjim svetom in jih vidite tudi kot okras svojega domovanja, potem imate zagotovo kreativne zamisli, kako bi jih z edinstvenimi oblikami, različnimi materiali in barvami uglasili s svojim stilom. Naši oblikovalci bodo upoštevali vaše želje in vam hkrati svetovali iz svojih strokovnih izkušenj. Vrata po meri pomenijo ne le prilagoditev dimenzijam odprtine v vašem zidu, temveč uskladitev z vašim osebnim izrazom. Poleg številnih barv, oblik in vzorcev so na voljo tudi izbira osvetlitve kljuk, potezal in celotnega vhoda ter različne možnosti odklepanja. Unikatno izdelana vrata opremimo z lasersko gravirano ploščico, ki je naš certifikat, po želji je možno nanj napisati posvetilo. Lesena vhodna vrata po meri bodo v vašem domu izstopala zaradi lepe naravne barve ter topline in teksture materiala, ki je primeren tako za klasične starejše hiše kot sodobne novogradnje. In če se kot naročnik odločite, da vrat ne boste preprosto izbrali v katalogu, pač pa boste aktivno sodelovali pri njihovem snovanju, boste nanje še posebno ponosni.

Vhodna vrata na kodo kot moderen način odklepanja vrat

Klasične ključavnice in ključi se počasi poslavljajo. Razvoj na področju elektronike osvaja tudi sodobne sisteme za odklepanje vhodnih vrat, ki so se začeli digitalizirati. Prednosti novodobnih sistemov so praktičnost in hitrost ter njihova daljša življenjska doba. Predvsem pa je pomembna varnost, ki jo omogočajo – tudi tako, da je z elektronskim nadzorom le izbranim osebam omogočen dostop do odklepanja. Ena od možnosti, ki jih ponujajo pametne ključavnice, je odpiranje vrat preko tipkovnice za vnos varnostne kode. Unikatno večmestno kodo poznate le vi in vaši domači. Z uporabo sodobnih visokotehnoloških rešitev je mogoče učinkovito poskrbeti za varnost svojega doma.

Moderna lesena vhodna vrata

S poudarkom na varnosti so bila, ob mnogih drugih inovativnih elementih, oblikovana tudi najmodernejša lesena vhodna vrata v naši ponudbi. Vrata iz kolekcije OneTouch imajo vgrajen čitalnik prstnega odtisa in odklene jih lahko samo lastnik. Potezalo se izvleče, ko sistem prepozna vaš prstni odtis, in ko vstopite v hišo, se potezalo spet samodejno uvleče. S tem dobi vhod popolnoma ravno ploskev, ki zrcali moderen videz doma. Moderne modele lesenih vrat si lahko izberete še iz kolekcij Pure in Premium.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail