Aloe vera je bila v uporabi že davno pred našim štetjem. V zgodovinskih zapisih iz tistega obdobja je zapisano, da se je aloe vera že tedaj uporabljala za bolj zdravo kožo. Naj bi se ta rastlina uporabljala že v časih Sumercev in Egipčanov 4.000 let pred našim štetjem. Prvi uradni zapisi o uporabi te rastline sicer segajo šele v leto 1.550 pred našim štetjem, ko naj bi pri Starih Egipčanih bila aloe vera uporabljana kot losjon za nego kože, in sicer pod imenom »rastlina nesmrtnosti«. Podjetje Hiša zdravja je iz zgodovinskih zapisov pobrala le tisto najboljše in z modernimi tehnikami za vse svoje stranka pobrala le tisto najboljše kar je bilo odkrito že zdavnaj pred našim časom.

Aloe vera se uporablja tudi proti alergijam

Skozi zgodovino so znanstveniki odkrili tudi to, da se aloe vera lahko uporablja tudi proti alergijam, kot so npr. herpes, akne, rozaceje, psoriaze in ekcemi, kar je znala Hiša zdravja zelo dobro uporabiti pri svojih izdelkih. To podjetje tako svojim kupcem ponuja izdelke v katerih je ta rastlina namenjena tako alergijam, kot je že omenjeno in tudi zdravilnim učinkom za človeško kožo. Aloe vera pa tako ni omejena le na kožne poškodbe, pike insektov, ozebline, opekline zaradi sonca, glivična vnetja in podobne poškodbe kože. Aloin, ki ga proizvajajo zunanji deli aloe vere, pa je lahko tudi kot odvajalo.

Aloe vera je zelo raznovrstna

Kot je mogoče prebrati zgoraj je aloe vera zelo raznovrstna kar se zdravja človeške kože tiče. Zato se priporoča prav vsem, ki imajo takšne ali drugačne probleme, da je aloe vera v domači lekarni ves čas, saj lahko z njo sami sebi veliko pomagajo. Vsekakor pa je priporočljivo za vsakogar, da se pred uporabo posvetujejo z zdravnikom strokovnjakom za njihov problem. Namreč, vsaj človek je unikat in zato tudi bolezen ali kakršna koli težava ne more biti pri dveh ljudeh povsem enaka.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail