Kot je v navadi, imajo pametni telefoni danes vse več notranjega pomnilnika za shranjevanje podatkov. To je res tudi za Iphone se, saj kot verjetno že vsi vemo, že sam operacijski sistem, ki ga današnji telefoni uporabljajo, zavzamejo kar lep kos tega pomnilnika. No, Iphone se pa je mogoče kupiti v dveh različicah. To sta Iphone se 32 GB in pa tisti, ki ima 128 GB notranjega pomnilnika. Seveda je prvi, torej Iphone se s “samo” 32 GB notranjega pomnilnika cenejši in se zaradi tega tudi bolje proda. Konec koncev je Iphone se s 128 GB prostora za 200 € dražji. Poglejmo pa si ali je Iphone se, ki ima le 32 GB, dovolj za povprečne uporabnike?

Ali je Iphone se 32 GB dovolj prostoren za povprečnega uporabnika, ali je boljše investirati še dodatnih 200 € za “boljšega”?

To je vprašanje, na katero morda malo s težavo odgovorimo, saj ima vsak uporabnik različne potrebe. Kar pa lahko povemo, pa je to, da se je za enkrat izkazalo, da je Iphone se, ki ima le 32 GB notranjega pomnilnika, več kot dovolj za povprečnega uporabnika. S tem mislimo predvsem na uporabnike, ki to napravo uporabljajo v fotografske in video namene, za nekaj aplikacij in za poslušanje glasbe. Konec koncev Iphone se omogoča popolnoma vse, kar imajo na voljo tudi drug model tega telefona, le da ima ta manj prostora.

Za nezahtevne uporabnike, ki nimajo težav s tem, da svoje fotografije in video posnetke bolj redno prenašajo na trdi disk računalnika, manjša kapaciteta prostora na telefonu ni nobena ovira. Tehnologija in zmogljivost je popolnoma enaka kot pri drugem modelu tega telefona. Ravno tako ima namreč ta telefonski aparat napredno kamero z 12 milijoni slikovnih točk kot tudi čip A9, ki ga najdemo tudi v novejših telefonih taistega ponudnika. Vsak naj torej sam premisli, koliko mu pomeni dodaten prostor na telefonu in koliko dodatnih 200 € v denarnici. Možnosti ima vsak kupec obe.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail