Gradbeništvo v praktično vsaki fazi zahteva pravilen pristop in uporabo pravih materialov, ki morajo biti tudi pravilno zmešani, sicer je lahko vse skupaj le izguba časa, saj se z nepravilnim pristopom in uporabo nepravih materialov ali če ti niso pravilno zmešani, naredi več škode kot koristi. Tako kot vse ostalo pa pravo mešanico materialov zahtevajo tudi strojni tlaki Ljubljana pa ima kar nekaj ponudnikov, pri katerih se strojni tlaki lahko naročijo, a pozor, le nekateri vedo kakšna je prava mešanica oz. kateri materiali so tisti, ki jih točno določena površina zahteva. Zato preverite mojstra predno se zanj odločite.

 

Le redki mojstri poznajo pravo mešanico, ki jo zahtevajo strojni tlaki Ljubljana ima nekaj izbire

Najboljši strojni tlaki so narejeni iz naravno pranega peska, pri katerem pa je ključnega pomena granulacija, torej sama višina, širina in debelina uporabljenega peska. Najprimernejša granulacija je 4 mm, če pa je že kaj odstopanja, pa je lahko kvečjemu granulacija manjša od 4 mm, nikakor pa ne sme biti večja. Da so strojni tlaki lahko najkvalitetnejši moramo v pesek umešati ravno prav vode in cementa, za kar ne obstaja recept, saj je ravno prava količina odvisna tudi od priprave betonske plošče na katero se bodo strojni tlaki vgrajevali, zato nujno potrebujemo mojstra z izkušnjami in ne zgolj nekoga, ki je le slišal kako naj bi se mešanica za estrihe pripravila. Najizkušenejši mojstri za armiranje, ki ga strojni tlaki nujno potrebujejo, ne bodo uporabili armaturne mreže, ampak bodo v samo v naprej pripravljeno mešanico vmešali mikroarmaturo, ki v prvi vrsti bistveno poceni samo izdelavo estrihov, v drugi vrsti pa so strojni tlaki z mikroarmaturo bistveno bolje armirani, kot pa z armaturno mrežo.

Glede na napisano lahko le logično sklepate, da strojni tlaki dejansko zahtevajo prisotnost mojstra, ki ve kaj in kako narediti ter ne zgolj nekoga, ki je nekje slišal kako se tej stvari streže.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail