Bakterije so v telesu nekaj, kar si nihče ne želi. Vsi tisti, ki so kdaj že imeli vnetje mehurja, pa tudi še kako zelo dobro vedo, kako neprijetno je to. Velikokrat bakterije v mehurju postanejo že tako zelo odporne na antibiotike, da le – ti sploh ne koristijo več, potem je potrebna še bolj intenzivna terapija, vendar pa če so bakterije odporne, potem nimamo kaj. V takem primeru vam svetujem, da popolnoma ukinete terapijo z antibiotiki in začnete uživati brusnice. Brusnice namreč delujejo na tak način, da naredijo v mehurju poseben sloj, zaradi katerega se bakterije dobesedno odplaknejo iz mehurja. Tako si tudi zmanjšate možnost, da bi prišlo do vnetja mehurja ali pa še huje, do vnetja ledvic.

Za vse tiste, ki so imeli enkrat vnetje ali bakterije na mehurju, je priporočljivo, da brusnice oz. sok iz brusnic kar preventivno uživate

Sok iz brusnic je nekaj, kar je priporočljivo uživati vsak dan kar za vse, vendar pa vemo, kako je s tem. Veliko je stvari, ki jih je priporočljivo uživati vsak dan in človek enostavno v enem dnevu nima dovolj časa, da bi vse to lahko užil. Vendar pa vsaj za tiste, ki so imeli že kdaj vnetje mehurja, velja, da bi bilo super, da vsaj suhe brusnice občasno uživajo, da preprečijo ponoven pojav.

Drugače pa imajo brusnice še dodatno pozitivno prednost, to je, da so znanstveniki ugotovili, da takrat, ko kemoterapija za raka na jajčnike ne deluje več, ker je le – ta postal že popolnoma imun na zdravljenje, začnete uživati sok iz brusnic, ki vse skupaj podkrepi. Ugotovili so, da se hitrost zdravljenja precej poveča, hkrati pa so tudi rezultati zdravljenja veliko boljši pri tistih pacientih, ki so uživali zraven še brusnice oz. sok iz brusnic. Vsekakor je to dognanje, ki bi ga morali poznati vsi pacienti z rakom, pa žal vseeno ni tako.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail