Izbira nove ni vedno tako preprosta, kot se nam zdi. Upoštevati moramo stvari kot so velikosti predalov, obliko, pisalno površino ter dostopnost same pisalne mize. Stil našega prostora, kjer se bo miza nahajala, je tudi zelo pomemben, saj bo to vplivalo na njeno končno obliko. Seveda so vse prejšnje lastnosti omejene s tem koliko želimo zapraviti. Vse skupaj je dosti velik projekt pri katerem se lahko hitro uštejemo. Poglejmo si skupaj na kaj moramo paziti, kadar opravljamo nakup nove pisalne mize.

Zakaj ravno pisalna miza?

Velikost in vrsta naše mize je odvisna od našega načina dela. Če potrebujmo osnovno pisarniško konfiguracijo, je miza z majhno površino pravšnja. Na njo postavimo osnovne potrebščine, kot je računalnik, monitor in telefon. Za bolj zahtevno pisarniško uporabo pa potrebujemo tudi printer, kar poveča zahtevo po delovni površini. Najbolje je, da vedno (če je možno) vzamemo večjo mizo, kot jo potrebujemo. Tako bomo vedno imeli malo več manevrskega prostora, če ga bomo potrebovali.

Kaj pa velikost delovne mize?

Pisalne mize lahko najdemo v skoraj vsaki velikosti. Majhne, kotne, več nadstropne in podobne konfiguracije niso nič novega. Najbolje je, da izmerimo prostor kamor bomo mizo postavili, saj bom tako lažje izbirali med ponudbo. Veliko ljudi se ušteje pri upoštevanju prostora za mizo. Ta mora biti vsaj 1 meter, da imamo dovolj prostora za stol in seveda nas, ki bomo sedeli na stolu.

Če bomo imelo veliko dela s papirji, bomo potrebovali mizo, ki ima predalnike. Najbolje je, če izberemo tako, ki ima tudi prostor kamor lahko posedimo razne arhivske mape in dokumente, ki so takoj pri roki. Če bomo imeli računalnik na mizi, poskrbimo, da je dovolj visoka, da lahko udobno sedimo za računalnikom ter imamo dovolj prostora za noge.

Izbira kakovostnega materiala

Mize obstajajo v mnogih različnih materialih. Tako lahko kupimo mize narejene iz različnih materialih izmed katerih so najbolj popularne:

Steklene mize

Izgledajo odlično v skoraj vsakem prostoru. Obenem dajejo občutek lahkotnosti in pretočnosti, vendar zahtevajo malo več vzdrževanja.

Lesene mize

Investicija, ki bo zdržala mnoga leta, lesene mize izgledajo odlično, če so narejene iz kakovostnega lesa. Investicija v takšno mizo je malo dražja, vendar se splača, če jo želimo uporabljati dolgo v prihodnosti.

Mize iz kompozitnega lesa in kovine

Tako mize so lahke, vzdržljive ter cenovno dostopne. Lahko jih uporabimo doma, v pisarnah ter kjerkoli drugje, kjer potrebujemo delovni prostor.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail