Kljub temu, da je uporaba lanenega semena resnično enostavna, pa kljub temu pazite na to, da boste kupili nezmleto laneno seme. Veliko bolj učinkovito je, če ga boste sami zmleli na primer v kavnem mlinčku ali pa aparatu za pripravo smothijev. Sicer obstaja tudi zmleto, vendar pa ne mislite, da je to bližnjica, saj je že zmleto manj učinkovito. Dejansko ga je tako enostavno zmleti, da ga resnično zmeljite sami. Laneno seme Malinca sicer občasno prodaja tudi v zmleti različici, ampak čisto vsakega kupca opozori o slabšem učinku, tako da ga ima občasno na zalogi res samo zaradi vztrajnih kupcev.

Vseeno pazite pri uživanju

Čeprav je laneno seme resnično vsesplošno uporabno, pa pozor pri uživanju. Ljudje, ki imajo težave z zožitvami v požiralniku, želodcu ali črevesju ali pa vnetje slepiča. Za laneno seme Malinca svetuje, da ga ne uživamo sočasno z jemanjem zdravil, saj sluz, ki jo vsebuje, lahko negativno vpliva na absorpcijo zdravil. Prav tako se osebam s prekomerno težo svetuje, da raje uživajo celo laneno seme, saj je precej kalorično in lahko povzroči tudi nabiranje še dodatnih kilogramov. Sicer pa je najbolje, da se uživa tako, da ga najprej namočite v vodo, da se zmehča, nato ga popijete skupaj z vodo, pri tem pa glejte, da boste za odvajalni učinek spili laneno seme v razmerju s tekočino 1:10, torej na eno žlico semena 10 žlic tekočine, ki je lahko tudi jogurt, mleko, čaj ipd.

Laneno seme tudi za hujšanje

Glede na to, da ima laneno seme kar precej kalorij, se povsem logično mnogim zastavlja vprašanje, zakaj se lahko potem uporablja tudi za hujšanje. Vendar zapomnite si, če ga boste pravilno uživali in pri tem ne boste jedli veliko ostalih kalorij, potem laneno seme ne bo dodalo toliko h kalorijskemu seštevku, da bi se zaradi tega redili. Zaradi hitrejše prebave bo vaše telo vsrkalo manj strupenih, odvečnih snovi in zagotovo boste izgubili kar nekaj kilogramov na račun hitrejše prebave.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail