Keramika je za vsakega novega lastnika doma pomembna odločitev, saj bo vaš dom krasila mnogo let, v nekaterih primerih celo desetletij. Trendi s tega področja se prav tako spreminjajo vsako leto, zato je »večna« keramika še toliko pomembnejša, kot lahko vidite na naslednji povezavi: https://www.keramoteka.si/ . V tem prispevku vam bomo predstavili, na kaj morate biti pozorni, ko izbirate kopalniške gradbene elemente ter kako lahko minimizirate stroške s pravo izbiro. Izbira ustreznega proizvajalca ali ponudnika je seveda ena izmed pomembnejših odločitev, saj vsi niso enako kakovostni, zato se lahko zgodi, da boste morali svojo kopalnico renovirati že po nekaj letih.

okrasna_keramika

Katera keramika je prava zame?

Poznamo več vrst materialov, oblik in obdelav, po katerih je znana posamezna keramika. Razlog, zakaj je ponudba tako razvejana, je preprost: na svetu obstaja ogromno arhitekturnih in dizajnerskih stilov, zato je popolne in primerne ploščice včasih težko najti že s prvih obiskom salona. Pred obiskom prodajalne najprej postavite svoj proračun, ne pozabite tudi na rezervo, s katero boste pokrili naknadni strošek, ki bi lahko nastal s prevozom gradbenega materiala. Pri izbiri je pomembno predvsem, v katerem prostoru boste gradbeni material položili. Hodniki so visoko pretočni prostori, kjer se tla hitro umažejo od stopinj in hitro nastanejo packe, zato je v takih sobah bolje položiti temnejše plošče.

Naj vas videz v salonu ne zavede

Četudi se vam zdi, da bo določena keramika noro lepo izpadla v določenem prostoru, je lahko to samo vaša iluzija. Sploh, če gre za drzne barvne kombinacije in nenavadne obdelave, je lahko tako razmišljanje usodno za končni izgled vašega prostora. Žive barve so na veliki površini še toliko bolj vpadljive in lahko nase vežejo več pozornosti, kot bi si želeli. Zamolkli odtenki, na drugi strani, delujejo pomirjevalno in vas prav gotovo ne bodo razočarali. Pri kombiniranju ne eksperimentirajte preveč, če tega niste vešči, saj lahko končna podoba stanovanjske sobe izpade kičasto in neokusno opremljeno.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail