Ko gledamo ameriške filme o bogatih ljudeh, imajo vsi ogromne rezidence, drage avte kot tudi počitniške hišice ali vile ob morju, plaže so prostrane, čudovite in skoraj vedno peščene. Nekoč smo o teh slikah lahko le sanjali pred televizijo, saj na slovenskih tleh peščene obale ni bilo. Zdaj pa se te sanje vedno pogosteje prenašajo tudi na našo obalo, kjer nekateri hoteli skušajo posnemati ameriške sanje, kjer sta v glavni vlogi pesek in plaža v Portorožu, kjer je kar nekaj takih plaž in Hotel Marita ima na svoji spletni strani uporabne povezave, kjer se boste lažje odločili, katera je vaša najljubša peščena plaža v Portorožu.

 

Ampak katera peščena plaža v Portorožu pa zares izstopa in je zatorej najlepša?

Na to vprašanje je težko odgovoriti, saj ima vsak posameznik lastne želje in ideje o temu, kaj je za njega najlepše. Nekatere zanima, da je peščena plaža velika in prostorna, druge zanima bližina gostinskih obratov, tretji bi igrali odbojko na mivki, spet drugi pa bi radi izkoristili predvsem senčnike za branje najljubšega romana v bližini svežega morskega zraka. Če vam je najpomembnejši dejavnik čistost in urejenost peska, potem bo centralna plaža v Portorožu ena najprimernejših na slovenski obali. Kot svojo najljubšo plažo jo na svoji spletni strani omenja tudi Hotel Marita, zato si jo je vredno ogledati. Res pa je, da je vsaka plaža v Portorožu, četudi ni peščena, vredna ogleda in obiska, saj skrbniki zares poskrbijo, da so urejene in privlačne za vse obiskovalce.

Če vas bo torej v poletnih mesecih zamikalo morje z obilo sonca in peska in ste hkrati eden tistih, ki prisegate na domačo slovensko obalo in se izogibati čarom, ki jih ponujajo Hrvaška, Črna Gora in zadnje čase tudi Albanija, potem je odgovor na zastavljeno vprašanje lahko samo en; najboljša peščena plaža v Portorožu je tista, na kateri boste dopustovali prav vi. Uživajte!

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail