Vsi vemo, da diploma predstavlja nek zaključek oz. prelomnico v življenju, saj dejansko pomeni prestop v odraslost, seveda v kolikor se študij takoj po diplomiranju ne nadaljuje. Enostavno ni več zanašanja na status, temveč si je treba poiskati zaposlitev, sicer se stroški samo kopičijo, prihodkov pa ni. Hkrati pa si vsak tudi želi, da bi bila diploma čim lepša, saj si jo vsak ohrani za spomin, ki ga kdaj pogleda ali pa tudi ne.

Če tokrat zanemarimo zahteve fakultete, poglejmo, kakšna vezava diplom je najboljša, da tudi zdrži najdalj časa za spomin. Takšna je trda vezava diplom, ko je vezava diplom narejena s trdimi platnicami, hkrati pa ima na robovih zaščito, da se le – te še dodatno zaščitijo, saj vemo, da so le – ti še najbolj na udaru. Veliko fakultet namreč danes sploh ne zahteva več, da je opravljena trda vezava diplom, zato vam kljub temu priporočam, da se odločite za takšno vezavo, saj boste le na tak način imeli spomin za mnogo več časa.

Mnoge fakultete namreč danes zahtevajo le natisnjeno verzijo, ki ima spiralno vezavo, glede na to, kako pa je le – ta narejena, pa je jasno, da bo tisk, če ne drugega, kaj kmalu porumenel, več ljudi, kot bo imelo diplomo v rokah, pa je večja možnost poškodbe papirja. Zato vam v vsakem primeru priporočam, da se naredi tista prava vezava diplom kot je bilo včasih, saj gre vendarle za spomin, pa tudi za to, da bo spomin zdržal dalj časa.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail