Nekdaj so se večinoma pri oljki uporabljale le olive, pri katerih so poznane črne in zelene, ki so jih ljudje bodisi jedli vložene ali pa pečene. Potem se je pojavilo tudi olivno olje, ampak so se torej uporabljale še vedno le olive, listi pa so ostali povsem prezrti. So pa znanstveniki na srečo v zadnjem času ugotovili, kako zelo dobri tudi oljčni listi in da je uporaba oljčnih listov skoraj da še bolj široka kot pri samih olivah.

Tako se oljčni listi danes uporabljajo kot izvleček v kapsulah ali pa tudi kot čaj, ki je še najbolj primeren za zniževanje previsokega krvnega pritiska. Izvleček pa se največkrat uporablja v kapsulah, pri katerih pa nujno paziti, da je izvleček čim bolj čist. Na srečo obstaja kar nekaj ponudnikov pri nas, kjer se oljčni listi v kapsulah dobijo, žal pa obstajajo tudi takšni, pri katerih morate nujno pogledati, kako čisti so takšni oljčni listi, saj je čistost pri nekaterih ponudnikih izredno slaba. Če želite, da bo učinek, ki ga imajo oljčni listi, zares dober, potem mora biti jasno čistost čim višja, kar pa na srečo ni čisto v vseh primerih pogojeno tudi z najvišjo možno ceno, saj obstajajo tudi kakšni ponudniki, pri katerih se kvalitetni oljčni listi dobijo tudi ceneje, kot tisti manj kvalitetni.

Razlogov za to je verjetno več, vsekakor pa gre bolj za marketinško potezo kot pa potezo, s katero bi proizvajalci skušali narediti kaj dobrega njihovih potrošnikom oz. kupcem.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail