Maščobne kisline omega 3 so eno najbolj iskanih prehranskih dopolnil. Pomembne so pri vzpostavljanju ravnovesja vnetnih procesov v organizmu, priporočljive so za lajšanje težav s sklepi, živčevjem, za lepšo kožo in lase. Omega 3 pomaga tudi pri duševnih motnjah, pripomore k izboljšanju kvalitete spanca, več študij poroča tudi o tem, da se otrokom z diagnosticirano motnjo pozornosti stanje ob jemanju omega 3 bistveno izboljša. Več o maščobnih kislinah si lahko preberete na omega3https://www.malinca.si/omega-3.html.

Poznate rek ‘Zdrav kot riba’

Dokazano je, da omega 3 maščobe pomembno pripomorejo k izboljšanju kvalitete našega življenja. To so vedeli že naši dedki in babice, saj so kot otroci velikokrat morali jemati po žličko ribjega olja na dan. Spominjajo pa se tudi zelo slabega okusa tega olja. Danes te maščobe v naše telo dobimo na bolj prijeten in okusen način, z uživanjem rib ali s prehranskimi dopolnili. A le malo od nas vsaj dvakrat tedensko uživa mastne ribe, zato za vnos omega 3 v telo poskrbimo z jemanjem prehranskega dopolnila omega 3, najbolje tistega, po katerem se nam okus po ribjem olju ne spahuje

Kako prepoznati dobre omega 3 kapsule

Cena nikakor ni pogoj za dobro kvaliteto. Pri nakupu omega 3 maščobnih kislin v kakršni koli obliki, preverite vsebnost EPA in DHA. Višja, ko je njuna vsebnost, boljše je. Za orientacijo naj vam bo dejstvo, da naj bi bil dnevni vnos vsaj 250 mg.
Pomembna je tudi kvaliteta ribjega olja, zato preverite kakšne certifikate ima proizvajalec, preden se odločite za nakup izdelka. Ribe morajo priti iz čistih voda in ne iz območij, ki so kontaminirana s težkimi kovinami. Prav tako dober vir predstavljajo ribe, ki so gojene oziroma lovljene na trajnosten način.
Ribe pa same ne proizvajajo omega 3, pač pa te maščobe dobijo iz alg, s katerimi se prehranjujejo. Tako je izredno kvalitetno tudi prehransko dopolnilo, ki prihaja direktno iz alg.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail