Načrtovanje in opremljanje novega doma je za marsikoga med vami izjemno vznemirljivo delo, a zahteva veliko dobrega premisleka, odličnih idej, časa in ne nazadnje tudi kar nekaj denarja. Še zlasti pa morate biti pozorni pri izbiri elementov in kosov pohištva, ki na prostor oziroma samo okolico zelo vplivajo. To velja tudi za stopnice. Če si v svoj dom ali izven njega želite postaviti ne samo kakovostne, temveč tudi izjemno zanimive stopnice, so zavite stopnice odlična izbira.

A še preden se odločite za zavite stopnice, naj vam pri tem pomaga, na primer, izkušeni notranji oblikovalec. Morda bo ta strokovnjak v vašem prostoru oziroma domu predlagal kakšno drugo, ustreznejšo rešitev, ki vam bo zagotovo prav tako pri srcu.

Izbira materiala za stopnice in stopniščno ograjo

Če se boste vendarle odločili za zavite stopnice ali pa katero koli drugo obliko, je vsekakor pomembnejši dejavnik tudi to, iz česa bodo stopnice izdelane. Velika večina uporabnikov se odloča za lesene stopnice, ki so narejene iz najbolj kakovostne vrste lesa. Pri tem ne mislimo samo na eno vrsto, temveč na vse vrste, ki so ustrezne za izdelavo tovrstnih konstrukcij. Izjemno dobro se, na primer, obnese hrastov les, pa tudi les macesna, jesena.

Stopniščna ograja je navado izdelana iz istih materialov kot stopnice in je pogosto tudi iz popolnoma iste barve oziroma barvnega odtenka. Sicer pa so vam na voljo ograje za stopnice iz lesa, kovine, stekla ter še kaj bi se našlo.

Bližnje srečanje z zavitimi stopnicami

zavite stopniceZavite stopnice ste najverjetneje že kje videli. Če ne, je najbolje, da se pobliže z njimi soočite kar s pomočjo spleta. Obiščite nekaj spletnih galerij podjetij, ki se ukvarjajo z izdelovanjem stopnic. V njih boste lahko videli že narejena stopnišča, postavljena v realne domove oziroma okolja.

Morda pa vas bo katera druga vrsta stopnic bolj navdušila kot zavite stopnice.

Na spletni strani https://www.stopnicecestnk.si/, preverite ponudbo lesenih stopnic.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail