Po dolgih in napornih dneh v službi tako ženske kot moški pred odhodom v posteljo zaradi utrujenosti pogosto pozabijo na v takih trenutkih navidez nepotrebno in utrujajoče opravilo, kot je temeljito in učinkovito čiščenje obraza. V kolikor se to zgodi enkrat ali dvakrat na mesec, posledic najbrž ne bomo občutili, a če na večerno čiščenje obraza pozabimo večkrat, se bodo na naši koži kaj kmalu začele pojavljati nečistoče, naj gre za zamašene pore, drobne mozoljčke ali masten videz kože našega obraza.

 

Od tonikov do čistilnih krem

čiščenje obraza

Dandanes so na trgu na voljo raznoliki kozmetični izdelki za čiščenje obraza, od tonikov in čistilnih krem do čistilnih robčkov, micelarnih vod in izdelkov za globinsko čiščenje obraza. Preden se odločimo za nakup, pa je pomembno vedeti, kakšen tip kože imamo. Je le-ta suha in občutljiva, nagnjena k nečistočam ali imamo težave s kožnimi obolenji, kot je dermatitis? Četudi bomo posegli po najdražjih izdelkih na policah drogerij ali lekarn, je bolj kot cena izdelka pomembno, da je le-ta za našo kožo najbolj primeren. Tisti s suho in občutljivo kožo naj zato posežejo po blažjih, vlažilnih čistilnih sredstvih, ljudje, ki jih pestijo nečistoče, pa lahko uporabljajo intenzivnejšo nego za čiščenje obraza.

 

Kaj pa čiščenje obraza z vodo?

čiščenje obraza

Dandanes ima marsikdo občutek, da mora za zdrav in sijoč videz kože uporabljati številne kozmetične produkte. Temu pogosto ni tako. Tisti ljudje, ki s svojo kožo nimajo težav – naj gre za rdečico, izsušenost ali nagnjenost k nečistočam – praviloma ne potrebujejo posegati po dodatnih izdelkih za nego. Pogosto bo dovolj le ustrezna vlažilna krema in občasno intenzivnejše čiščenje obraza zavoljo odstranjevanja odmrlih celic in preprečevanja nečistoč. Pretirana uporaba kozmetičnih izdelkov, zlasti cenenih in nekvalitetnih, naši koži prej škoduje, kot pa ji koristi. Tudi pri izdelkih za nego obraza se zato velja držati pravila – manj je več – in tu in tam ob umivanju obraza uporabiti zgolj in samo hladno vodo.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail