Cenik toplotnih črpalk pogosto iščete na spletni strani podjetja Tersus, ko se odločate za dolgoročnejšo investicijo v vašem stanovanju. In tisti, ki ste že spremenili svoj način ogrevanja, poročate o prijetnejši in bolj razpršeni toploti po prostoru.

Ali veste, da toplotne črpalke trenutno veljajo za najvarnejši in najučinkovitejši način ogrevanja ali tudi hlajenja? Za svoje delovanje uporabljajo obnovljive vire toplote v naši okolici, poleg tega pa manj onesnažujejo ozračje, kot ostale naprave za ogrevanje na fosilna goriva.

 

Višja investicija vam stroške ogrevanja razpolovi

Pri izbiri toplotne črpalke naj vam bo cenik toplotnih črpalk Excella in njihove namestitve vodilo za zmanjšanje stroškov vašega ogrevanja. Dražja investicija se vam bo povrnila, saj boste lahko stroške ogrevanja hiše kasneje zmanjšali tudi za polovico, pri tem pa naredili še nekaj dobrega in koristnega za okolje.

Ste vedeli, da toplotna črpalka proizvede tri kilovate toplote za vsak kilovat električne energije? Dejansko to pomeni trikrat več toplote iz toplotnih črpalk kot pa iz navadnih električnih ogrevalnikov.

 

Izbira črpalke naj bo premišljena

Glavno vodilo pri izbiri toplotne črpalke naj vam bo razmerje med vloženo in dobljeno energijo – COP (energetsko število izkoristka toplotne črpalke glede na vloženo energijo). V kolikor imate na razpolago v bližini vodni vir, potem vam priporočamo, da se odločite za toplotno črpalko voda-voda, če imate v okolici hiše dovolj zemlje, potem je najprimernejša toplotna črpalka zemlja-voda in v kolikor nimate nobene od teh dveh možnosti izberite črpalko zrak – voda.

Vse stroške nakupa in namestitve toplotnih črpalk lahko najdete na spletu, če vtipkate cenik toplotnih črpalk. Ta vam pove, da se cene med seboj zelo razlikujejo in se skupaj s stroški namestitve gibljejo nekje med 5.000 EUR pa vse do 25.000 EUR za ves sistem ogrevanja. Strošek, ki ga boste imeli, pa je odvisen tudi od subvencij, ki jih lahko pridobite s strani Eko sklada.

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail