Na ženskem oprsju se nahajajo mlečne žleze, katerih naloga je tvorjenje mleka. Ko žensko telo dozori, so prsi ves čas videti polne, vendar začnejo žleze v parnih vzboklinah proizvajati mleko šele po porodu. Za boljše razumevanje bolezni na tem delu telesa je treba poznati njegovo zgradbo: Deli se na največ 20 segmentov, ki so sestavljeni iz žleznih režnjev in mlečnih vodov. Bolezen modernega časa, pred katero trepetajo vsi, se najpogosteje pojavi v izvodilih ali že prej omenjenih režnjih. Spremljajo jo simptomi, ki človeka opozorijo, da je čas za obisk zdravnika. Ob sumu na sodobno nevarnost lahko oseba obišče Ultralab, kjer strokovnjak izvede ultrazvok dojk.

Ultrazvok dojk za tiste z več pomladmi

Predvsem ženske, posebej tiste, ki se lahko pohvalijo z najmanj 60 pomladmi, naj bodo pozorne na znake, kot so zatrdline, kakršne koli spremembe v videzu celotnega predela in kože ter izcedek. Slednji je gotov pokazatelj, da je ultrazvok dojk nujno potreben. Gre za preiskavo, ki ni boleča in pri kateri ne boste podvrženi sevanju. Ultrazvok dojk je namenjen iskanju nepravilnosti. Te se lahko razvijejo v raka in resno ogrozijo življenje. Že ženske pred štiridesetim letom starosti se lahko v ambulanti Ultralab naročijo na ultrazvok dojk. Slednji naj bi bil takrat primernejši od mamografije, saj so prsi gostejše. Gostoto oprsja povezujejo z večjo verjetnostjo rakavega obolenja.

Ultrazvok dojk z več vezivnega tkiva

Ženske z gostejšimi atributi so v večji nevarnosti, da zbolijo. Gostota tkiva vzboklin pomeni, da so sestavljene iz manj maščobnega tkiva in več vezivnega ter žleznega tkiva. S starostjo se količina maščobe v njih veča. V nevarnosti pa niso samo ženske. Kdor malo bolje pozna anatomijo človeškega telesa, se ne bo začudil ob novici, da lahko zbolijo tudi moški. Ti prav tako imajo tkiva, kjer se lahko pojavijo abnormalne spremembe. Res pa je, da moški veliko redkeje zbolijo. To je razlog, da za to ve manj ljudi in zakaj moški niso omenjeni v številnih nasvetih in navodilih na spletnih straneh.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail