3d printanje zagotovo pospeši razvoj inovacij v skoraj vsaki industriji, hkrati pa prihrani veliko časa in denarja. Tovrstna tehnologija omogoča, da hitro in učinkovito pridemo od osnovnih zamisli do končnega izdelka. To je zelo pomemben dejavnik, ko je potrebno izračunati predvidene stroške celotnega proizvodnega procesa izdelka, pri čemer nam je v veliko pomoč cenik 3d printanja.

3d printanje je enostaven postopek, ki pa kljub temu zahteva nekaj strokovnega znanja. Če se vam zdi, da je vaš izdelek prezahteven za oblikovanje, ali pa da nimate ustreznega 3d tiskalnika, vam vsekakor svetujemo, da se obrnete na podjetja, ki ponujajo 3d printanje.

 

Oglasite se pri izbranem ponudniku

Stranka velikokrat ne ve s katero tehnologijo bi se projekta lotila, zato je najbolje, da se oglasite pri izbranem ponudniku. Z njim boste na podlagi vaših želja najprej izbrali material in ustrezno tehnologijo. Izbira najbolj primerne tehnologije za vaš izdelek je odvisna od njegove velikosti, materiala, barve in površine, ter seveda od števila kosov.

Pred samim začetkom 3d tiskanja vam bo izbrani ponudnik pripravil za vas najbolj ugodno ponudbo. Za to bo potreboval digitalno izrisan model v predpisanih datotekah in informacije o številu želenih kosov, površini in barvi izdelka. Cenik 3d printanja vam bo v tem primeru le v pomoč, saj vam bo izbrani ponudnik pripravil individualno ponudbo.

 

Cena je odvisna od številnih različnih dejavnikov

Danes načeloma velja, da je 3d printanje vedno bolj cenovno ugodno, vendar pa je potrebno biti pozoren na to, da je tudi cenik 3d printanja med različnimi ponudniki zelo različen. Cena vsakega 3d izdelka je individualna in jo je težko določiti na splošno.

Cenik 3d printanja je tako odvisen od različnih parametrov, med katerimi so najbolj pomembni čas tiskanja, velikosti kosa, višine, debeline nanosa materiala in seveda izbrane tehnologije. Le ta se izbere glede na zahteve posameznega izdelka.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail