Skoraj da vsak se zaveda, kako zelo dobra so lesena igrala za otroke in skoraj da vsak si želi, da bi jih lahko privoščil svojemu otroku. Vendar pa kolikor so lepa, kolikor so zdrava, ker niso izdelana iz plastike, za katero vemo, kako nezdrava ja, ko se poleti segreva, imajo tudi svoje težave. Največja težava, ki jo imajo lesena otroška igrala, je vreme.

Dež, sneg, led, toča in sonce na les jasno ne delujejo nič kaj blagodejno, zato vsekakor pred nakupom preverite, ali so bila lesena igrala predhodno kaj zaščitena ali ne. Vsekakor pa kar vsaka zaščita ne bo dovolj dobra, saj si prav gotovo ne želite, da bi se pojavila plesen, ki bi jo otrok med igro lahko prijemal, enako pa velja tudi za glive ali pa celo, da bi se lesena otroška igrala že toliko poškodovala zaradi vremena, da jih sploh ne bi bilo več varno uporabljati.

Zato morate tudi sami skozi leta skrbeti za zaščito, da bodo lesena igrala ostala enaka, kot so bila na samem začetku ob nakupu in da slučajno vaš otrok ne bi imel kakšnih zdravstvenih težav. Tu morate paziti, katero zaščitno sredstvo boste uporabili, obstaja tudi takšno od enega našega ponudnika, ki nudi res pravo zaščito za čisto vse vremenske razmere, vsekakor pa morate precej pogledati in ga najti, najbolje kar na internetu, saj temu ponudniku glavni cilj ni prodaja v vseh trgovinah, temveč bolj za profesionalno uporabo, vsekakor pa lahko pri njih kupite tudi sami, da bodo vaša domača lesena igrala popolnoma zaščitena. Sicer je taka zaščita malo dražja, ampak za lesena igrala za otroke vsekakor vredna naložba.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail