Za baterijski vrtalnik vsekakor lahko rečemo, da je precej olajšal naša življenja in predvsem življenja ljudi, ki ga potrebujejo za svojo poslovno dejavnost, saj so bistveno hitrejši pri svojem delu. Zagotovo pa velja, da morate imeti baterijski vrtalnik, ki je tudi vzdržljiv, ne pa da boste z njim lahko izvrtali kakšno luknjo oz. privili kakšen vijak, pa bo baterija že prazna.

Zato mora imeti baterijski vrtalnik li-ion baterijo, ne pa kakšno drugo, saj le ta tehnologija omogoča dolgoročno uporabo. Je pa tudi res, da čeprav ima baterijski vrtalnik li-ion baterijo, to še ne pomeni, da boste lahko orodje uporabljali kar cel dan, saj se tudi te baterije razlikujejo med seboj po zmogljivosti. Tako ima lahko baterijski vrtalnik baterijo kapacitete 4, 5 ali pa vse do 20 Ah, pri čemer pa jasno velja, da največja kapaciteta ni ravno namenjena domači uporabi, temveč bolj za uporabo kje na terenu, kjer pričakujete, da boste baterijski vrtalnik uporabljali zares zelo dolgo, hkrati pa ne le za vrtanje lesa, temveč mnogo bolj trdnih snovi, kar jasno tudi lahko delamo s tem vrtalnikom.

Torej, ko kupujete baterijski vrtalnik, morate preveriti vsekakor tudi vrsto baterije in vsekakor tudi njeno zmogljivost in le – to prilagajati glede na to, kaj nameravate s tem orodjem delati. Bolj zahtevnim razmeram kot boste baterijski vijačnik in vrtalnik izpostavljali in za bolj zahtevne naloge kot ga boste uporabljali, boljšega morate kupiti, kar je jasno tudi povezano z višjo ceno, vendar pa to vsekakor je pričakovano, zato nakup res prilagodite namenu uporabe.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail