Gostota prebivalstva v glavnem mestu je pri nas največja, hkrati pa je v Ljubljani tudi največ različnih specialistov, kamor sodi tudi ortodont, ki ga bomo tokrat obravnavali. Dejstvo je, da so kljub številnim ortodontom, čakalne dobe pa med najvišjimi v Sloveniji, kar je pravzaprav logična posledica goste naseljenosti in tega, da veliko ljudi k specialistom hodi iz drugih krajev v Ljubljano, ker tu zdravnikom najbolj zaupajo. Žal pa ima ortodont čakalne dobe velikokrat tako dolge, da jih ljudje ne morejo oz. jih niso pripravljeni čakati.

Čakalna doba, ki jo ima kak ortodont Ljubljana pa tu še posebej prednjači, mnoge prav prisili v to, da se odločijo za samoplačniško zdravljenje, saj je tako pacient takoj na vrsti, hkrati pa se ga tudi zdravi veliko bolj resno, kot pa v primeru, da se zdravljenje plačuje iz obveznega in prostovoljnega zdravstvenega zavarovanja. Razlog za to je v tem, da država pač odmerja količino denarja, ki ga lahko posamezni ortodont porabi na posameznega pacienta, kar pomeni, da mora ortodont z razpoložljivimi sredstvi narediti največ, kar je možno.

V kolikor ima ortodont zasebno ambulanto skupaj s samoplačniško, pa je mejnik med njima še posebej majhen, saj velikokrat tak ortodont ponudi samoplačniško zdravljenje, če starši »težijo« za hitrejše zdravljenje. Seveda to ni prav in če pogledamo, da ima lahko čakalno dobo zelo dolgo kak ortodont Ljubljana pa je tu še posebej na udaru, potem se je zagotovo veliko bolje odločiti že na samem začetku za samoplačniškega ortodonta, saj je pacient takoj na vrsto in ambulanta Ustna medicina je tu najbolj primerno mesto v Ljubljani.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail