Na svetu je veliko semen, ki jih uvrščamo v našo prehrano, saj po večini pripomorejo k boljši presnovi in pa tudi k boljši prebavi. Semena lahko proizvedemo kar doma ali pa jih kupimo v prodajalnah, ki so za to specializirane. V zadnjem času so zelo popularna semena, ki jih imenujemo chia semena. Spletna boi trgovina Malinca na svojih prodajnih policah ponuja tudi t. i. bio chia semena. To so semena z veliko močjo, ki so 100 % ekološko pridelana.

Chia semena koliko na dan je dejstvo, ki zanima vsakogar, ki uporablja ta semena. Podatek nam povedo v vsaki trgovini, kjer ta semena kupimo.
Chia semena so vir omega-3 in omega-9. Chia semena imajo visoko vsebnost beljakovin ter visoko vsebnost vlaknin ter so velik vir mineralov.
Chia semena so izredno drobna, a hranljiva semena, ki izvirajo iz Mehike. Chia semena so že cenjena več tisočletij in so predstavljala pomemben del prehrane Majev, Aztekov in Indijancev.

Chia semena vrste veljajo za enega najboljših virov omega-3 maščobnih kislin, ki prispevajo k vzdrževanju normalne ravni holesterola v krvi. Chia semena imajo visoko vsebnost beljakovin, ki prispevajo k vzdrževanju in povečanju mišične mase ter k ohranjanju zdravih kosti. Če semena namočimo v tekočino, tvorijo poseben gel, saj vsebujejo veliko prehranskih vlaknin.

Chia semena koliko na dan je torej jasno. Dobro se je torej odločiti za chia semena, saj ugotovimo, da so zelo zdrava, da kij lahko kombiniramo skoraj z vsako hrano in da so v resnici zelo prijetnega okusa.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail