Za vse možne medicinske napredke in vse vrste zdravil nam je dandanes, tako rečeno, samoumevno. Če nas boli glava, vzamemo tableto. Kako pa je z našim telesom? K sreči so nam v današnjem času na voljo pregledi kot je ultrazvok vratnih žil, s katerim je mogoče odkriti in preprečiti marsikatero bolezen, med drugimi tudi možgansko kap.

Možganska kap, za tiste ki tega morda ne vedo, je nenaden dogodek, ki se pojavi zaradi pomanjkanja krvi v možganih. Če to pomanjkanje traja več kot 24 ur, oseba lahko doživi možgansko kap. Ultrazvok vratnega ožilja pa lahko prepreči le-to tako, da nam pove ali je na samih stenah vratnih žil pretok krvi v dobrem ali slabem stanju. Ultrazvok vratnih žil pa odkriva tudi, ali so same arterije vratu zožene. To pa ne pomeni, da je vsako bolezen mogoče odkriti in pozdraviti s pregledom kot je ultrazvok vratnih žil. Potrebno se je zavedati, da je ultrazvok vratnega ožilja zgolj in samo zdravniški pregled. Najpomembnejše, kar vsi zdravniki vedno poudarjajo, je to da se moramo vsi vsakodnevno gibati.

To in pa seveda zdrava prehrana sta namreč splošno znana prva dva zelo enostavna koraka do boljšega, in konec koncev, daljšega ter bolj zdravega življenja. Pregled kot je ultrazvok vratnih žil, je super za odkrivanje ali so stene naših arterij v dobrem stanju, to kar lahko pa že danes vsi naredimo za svoje zdravje, pa je enostavna telovadba. Že do petnajst minut na dan intenzivne telovadbe bo sprožilo boljšo prekrvavitev po celotnem telesu. Ultrazvok vratnih žil pa je na voljo tistim, ki bi enostavno radi izkoristili to trideset minutno preiskavo in se tako prepričali o stanju svojega vratnega ožilja oziroma vratnih arterij.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail