MetaTrader 4 je na trgu že zelo dolgo časa. Njegov nastanek sega vse v leto 2005, ko se je ta trgovalna platforma prvič predstavila na trgu. Kljub temu, da je MetaTrader 4 starejša različica trgovalne platforma od MetaTraderja 5, pa še vedno več ljudi uporablja MetaTrader 4. Obe trgovalni platformi pa lahko dobite na spletni strani podjetja Admiral Markets, ki vam nudi različne trgovalne platforme tudi za vaše mobilne naprave. Potrebno pa je vedeti, da vam MetaTrader 5-e generacije ponuja nekoliko izboljšav, zaradi tega je prav čudno, da ljudje še vedno mogoče nekoliko raje uporabljajo 4-to generacijo.

Verjetno je to zaradi tega, ker je MetaTrader 4 še vedno v stiku s časom, saj to trgovalno platformo ves čas izboljšujejo razvijalci omenjene platforme. Še vedno pa ima, kot že omenjeno, MetaTrader 5 določene prednosti. Zagotovo se splača pogledati tudi trgovalno platformo MetaTrader 5-e generacije. Omeniti pa velja, da je 5-a generacija, ki jo ponuja Admiral Markets tudi veliko bolj razvitejša trgovalna platforma, ki prinaša veliko novih funkcij ter večje delovne hitrosti.

Tako 4-o kot tudi 5-o generacijo trgovalnih platform je razvilo podjetje Metaquotes Software corp, ki je eno izmed vodilnih proizvajalcev trgovalnih platform. To podjetje spletnim trgovalcem s svojimi platformami, nudi oziroma zagotavlja hiter in zanesljiv dostop do veliko različnih trgov preko ene same aplikacije. Za katerokoli trgovalno platformo MetaTrader se boste odločili je povsem vseeno. Odločitev je povsem na strani tistih, ki trgujejo na različnih valutnih trgih, sta pa obe različici trenutno najbolj popularni.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail