S popularizacijo superživil, je zaradi svojih izjemnih zdravilnih sposobnosti v ospredje prišla tudi kurkuma iz ekološke pridelave. Seveda pa se kurkuma iz ekološke pridelave ne uporablja zgolj v kulinarične namene. Kurkuma je namreč izjemno zdravilna rastlina, ki se v tradicionalni indijski medicini uporablja že tisočletja.

To superživilo uporabljamo v obliki prahu, ki je rumene barve, pridelajo pa ga iz korenike rastline (podzemna stebla), uporablja pa se ob najrazličnejših  zdravstvenih težavah. Kot začimbo jo lahko kupite v vsaki bolje založeni živilski trgovini, vendar pa je v zdravstvene namene vedno bolje uporabljati ekološko pridelano katero lahko dobite v spletni trgovini Malinca.

Kurkuma se v tradicionalni medicini namreč uporablja že tisočletja kot zdravilo pri rakavih obolenjih kot so rak na prsih, rak trebušne slinavke, krvni rak in rak na črevesju. To zelišče se uporablja se tudi kot podporno zdravljenje pri preprečevanju rasti tumorjev in pljučnega melanoma. Kurkuma se uporablja tudi pri povsem vsakodnevnih tegobah, kot so vnete dlesni, slab zadah, zgaga, vneto grlo ali slaba prebava. Pri poškodbah se kurkuma uporablja tako, da jo posujete po rani, s tem pa boste preprečili infekcije in omilili bolečino. Ob občutljivem mehurju bo kurkuma poskrbela tudi za protimikrobno delovanje in splošno varovanje mehurja.

Sicer pa se lahko to zelišče oziroma začimbo lahko uporablja tudi povsem preventivno kjer je dovolj že en gram kurkume na dan, ob resnih zdravstvenih težavah pa se ta količina poveča do ene zvrhane žličke katero razdelimo na tri dele in jih zaužijemo tekom dneva.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail