Če te mučijo hude bolečine v križu ali vratu ali se ves čas zbujaš ponoči in premetavaš po postelji? Slabo spiš? Zamenjaj posteljo. Postelja je vzrok slabega in nekakovostnega spanja in zagotovo bo za boljši spanec potrebna menjava postelje, predvsem pa da bo spanec bolj kakovosten in brez bolečin, ki jih doživljate sedaj.

Vsekakor glede na to, da živimo v svetu, kjer je prisotnega veliko stresa, imamo hiter življenjski tempo in smo premalo aktivni ter se ne prehranjujemo zdravo, je za boljši spanec zelo pomembna kvaliteta postelje, saj le ta nudi tisto udobje in pravo mero počitka, da se lahko soočimo z vsakodnevnimi izzivi. Prav tako morajo postelje nuditi to, da se naše telo ponoči regenerira in nas napolni s svežo energijo. Če pa postelje niso higienične in pravilno oskrbovane, je lahko tudi to posledica bolezni in alergij, kar pa si seveda nihče ne želi, zato bodite zelo skrbni in čuvajte svoje postelje. Da bomo zdravi in sproščeni pa naj bodo postelje prilagojene le nam, in sicer se morajo prilagajati našim izbočenim in vbočenim delom telesa, postelje morajo biti izdelane iz hitro sušečega kakovostnega materiala in morajo vzdrževati ustrezno mero higiene.

Če bodo postelje takšne, boste zagotovo imeli bolj polno ter srečno življenje in kot že omenjeno, bolečine postanejo preteklost. To pomeni, da se bodo vaše mišice lahko sprostile in spočile ter posledično boste potrebovali manj ur za spanje, kljub temu pa se boste zbudili z največjim nasmehom na obrazu in boste komaj čakali, da se odpravite v službo.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail