Za osnovno higieno rok naredimo veliko že, če si roke redno umivamo z vodo in milom. Vendar pa umivanje odstrani le umazanijo, ne poskrbi pa za uničenje mikrobov, ki se prav tako nahajajo na površini naše kože. Za to so potrebna antibakterijska razkužila, ki so v primerjavi z vodo in milom učinkovitejša.

Njihova glavna naloga je, da s svojo sestavo uničijo tudi bakterije, ki so najpogostejši prenašalec bolezni. Glede na to, da roke uporabljamo praktično vsak dan in smo z njimi v stiku z različnimi predmeti in površinami, so antibakterijska razkužila osnovni ukrep pri preprečevanju različnih bolezni.

Sestava antibakterijskih razkužil odstrani 99,9 % bakterij

Danes je ponudba različnih razkužil za roke zelo pestra, saj se mnogi dobro zavedajo, da je to najučinkovitejši način v boju proti bakterijami in virusi. Da so antibakterijska razkužila dovolj učinkovita, pa morajo vsebovati primerno koncentracijo alkohola.

Dobrodošlo je, če so antibakterijska razkužila izdelana iz 100 % naravnih sestavin, zaradi česar je draženje kože manjše. Pomembno je, da so dermatološko testirana in v takšnih primerih je manjša verjetnost, da bi takšna razkužila izsušila roke. Če želimo, da z njimi odstranimo večino bakterij, potem morajo vsebovati vsaj 60 % alkohola.

Prednosti uporabe kakovostnih antibakterijskih razkuži

Uporaba antibakterijskih razkužil je danes prisotna na večini javnih mest, šolah, gospodarskih objektih, vse pogosteje pa jih uporabljamo tudi doma. Zato nanje naletimo v različnih embalažah oziroma dozatorjih, ki poskrbijo za praktično uporabo s čim manj dotikanja. Najpogostejše so plastenke s pumpico, brezkontaktni dozatorji, za na pot pa so idealni razpršilci v spreju.

V večini primerov antibakterijska razkužila ne vsebujejo le alkohola, ampak tudi druge sestavine, ki dražijo kožo. Prednost uporabe kakovostnih antibakterijskih razkužil pa je ravno v tem, da so dermatološko pregledana, se hitro sušijo, po uporabi pa je koža nežna in mehka.

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail