Na dražbah najdemo zelo veliko različnih, zanimivih ali manj zanimivih predmetov. Za nam zanimive se bomo želeli tudi potegovati, kar pomeni, da se bomo prijavili na dražbo. Prijava je pravzaprav zelo enostavna in zanjo nam ni potrebno veliko. Torej, dražba je razpisana ob določenem času, na določenem kraju in pod določenimi pogoji. Nam ti ustrezajo? Smo pripravljeni sodelovati na tej? Če je odgovor pritrdilen, potem je čas, da se prijavimo na dražbo.

V kolikor se pojavijo kakšna vprašanja, je najbolje, da jih naslovimo na uslužbence oziroma direktno na organizatorja. Seveda pa so nam poleg vsake dražbe podani tudi kontaktni podatki za morebitne informacije. Tako, da nam je pred pristopom dražba popolnoma znana in približno vemo, kako, kdaj in na kakšen način bo ta potekala.

Pred pristopom bomo seveda poskrbeli, da izpolnimo vse pogoje pristopa. Kar vključuje tudi varščino, katera predstavlja zavarovanje prodajalcu oziroma organizatorju. Za nas pa nobena dražba ne predstavlja tveganja, kar je seveda najbolj pomembno in bistveno.

Pred vsako dražbo so običajno informacije o tej podane že veliko prej. Omogočen nam je tudi predhoden ogled predmeta, kar je seveda dobro, da lahko ocenimo v kakšnem stanju je predmet in koliko je dejansko vreden ter smo pripravljeni zanj odšteti. Vse to nam zagotavlja, da je dražba za vsakega udeleženca enako pravična oziroma nam omogoča enake možnosti.

Prijava nas torej dejansko ne stane nič, razen varščine, ki pa nam je v polnem znesku povrnjena, če nam na dražbi ne uspe in nismo zadnji ponudnik oziroma končni kupec. Torej, prijaviti se na dražbo je enostavno. Še enostavneje pa se je prijaviti na prejemanje novic o aktualnih dražbah. To pa za to, da bomo vselej obveščeni o vseh dražbah, ki se bodo odvijale v našem kraju in s pomočjo katerih lahko ugodno kupimo predmete, ki so pritegnili našo pozornost.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail