Po tem, ko se enkrat odločite za vrsto fasade, torej za kontaktno ali paroprepustno, je zelo pomembna odločitev tudi glede zaključnega sloja. Pri tem elementu namreč izbirate pokrajino, kjer živite, morebitne arhitekturne omejitve, ki veljajo za vaš konec, prav tako pa tudi naravne pogoje. Šele ko se soočite s temi dejstvi, ko pridobite vse podatke v tej povezavi, se lahko odločate za barvno paleto in granulacijo. Če ne veste, kje bi pridobili vse te podatke, če potrebujete strokovno pomoč pri določanju podnebja, v katerem se objekt nahaja, potem se le obrnite na podjetje Libela group: http://www.libelagroup.si/kaj-delamo/fasade/, ki vam bo strokovno svetovalo na čisto vseh področjih. Vi se boste morali potem le še odločiti za barvo fasade oz. zaključnega sloja.

Izbira barve in granulacije ni enostavna

Glede na to, da si je zelo težko predstavljati, kako bo barva ali barvna kombinacija izgledal v naravi in na vašem objektu, ni nič čudnega, da se je zelo težko odločiti za posamezno barvo. Dejstvo pa je, da vam bodo pri podjetju Libela group zagotovo znali pomagati na tem področju ali pa vam celo povedali, na kateri objekt se peljite na ogled, da vidite, kako barva izgleda naravno in tudi granulacija. Seveda so ljudje, ki z izbiro po takem ogledu nimajo več težav, so pa ljudje, ki potrebujejo za izbiro barva fasade precej časa, so pa praviloma vedno srečni, ko je izdelava fasade narejena, saj točno vedo, kaj pričakovati.

Zelo pomemben je trenutek nanosa fasade

Glede na to, da na naravo ne moremo vplivati, smo pa pri izdelavi fasade pri zaključnem sloju popolnoma odvisni od narave, je zelo pomembno, da se lotimo nanosa fasade v zaključnem sloju pravi čas. Izredno pomembna je namreč vlaga v podlagi, ki mora biti ravno pravšnja, sicer pride do napihovanja fasade, odstopanja ali pa v najbolj mili obliki do plesni, alg in spreminjanja barve fasade. Če si nič od tega ne želite, potem izdelavo zaključnega sloja prepustite strokovnjakom, ki bodo znali zaradi vseh aparatur, ki jih imajo, oceniti, kdaj je pravi čas za nanos fasade v zaključnem sloju.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail