Pri vzgoji rastlin se je potrebno zavedati, da nam tudi najlepša okrasna cvetlična korita ne bodo pomagala k bujni rasti, če temu ne bomo namenili dovolj svojega časa. Vzgoja rastlin pač enostavno zahteva našo skrb, kar vključuje redno zalivanje, dognojevanje in redno obtrgavanje posušenih ali odmrlih delov.

 

Okrasna cvetlična korita lahko postavimo zunaj, ali pa z njimi okrasimo notranje bivalne prostore

Maj je čas, ko začnemo razmišljati o zunanjih zasaditvah na naših balkonih ali terasah, saj v tem času ne pričakujemo več ekstremno nizkih temperatur, ki bi morebiti škodovale rastlinam. V Inox okrasna cvetlična korita lahko zasadimo marsikatero rastlino, upoštevati moramo le njihovo dobo cvetenja. V mesecu maju je torej čas za tako imenovano poletno zasaditev, medtem ko je jeseni čas za jesensko zasaditev. Na ta način je naš dom okrašen tako poleti kot tudi pozimi.

Okrasna cvetlična korita pa se ne uporabljajo zgolj za balkone in terase, ampak lepo popestrijo tudi notranje bivalne prostore. Kot že samo ime pove, imajo tovrstna korita zelo pomembno dekorativno funkcijo, zato mora biti njihova izbira zelo premišljena in v stilu obstoječe notranje ureditve. Zelo popularna so v zadnjem času globoka korita za rože, ki jih postavimo na tla , zasaditev pa je zaradi tega dvignjena od tal. Sicer lahko okrasna cvetlična korita postavimo na katerokoli prosto mesto v našem bivalnem prostoru.

 

V okrasna cvetlična korita posadite svoje najljubše rastline

Pravijo, da so rože ogledalo našega doma. Res je, da skrb za rože zahteva tudi veliko časa in energije, vsekakor pa pogled na cvetoče rastline odtehta marsikatero minuto, ki smo jo namenili vzgoji rastlin. Tudi v bivalnih prostorih so rastline izjemno pomembne, pa ne le zaradi estetskega učinka, ampak ker nam na ta način še posebej pričarajo nekaj naravnega okolja.

In katere rastline je najbolje izbrati za okrasna cvetlična korita? Vsekakor je potrebno pomisliti na to, koliko so zahtevne za vzgojo. Če nismo ravno preveč vešči v tem, potem izbirajmo manj zahtevne rastline. Predvsem se držimo pravila, da v okrasna cvetlična korita zasadimo svoje najljubše rastline, saj jim bomo zaradi tega lažje namenili kakšno minuto več pri skrbi za njih.

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail