Ena najbolj priljubljenih jedi, ki izhaja iz Italije so sigurno špageti. Te slavne testenine so dobile ime po italijanski besedi za vrvice – spaghi. Za osebe, ki se izogibajo glutenu so najprimernejši polnozrnati špageti brez glutena, ki so v večini narejeni iz koruze in riža. Prepričani smo, da takšne brezglutenske testenine lahko vzljubi celotna družina, saj so odličnega okusa in teksture.

Brezglutenski polnozrnati špageti vsebujejo veliko zdravih žit z močnimi okusi, ne glede, s katero omako jih boste kombinirali. Glavna sestavina takšnih testenin je riževa moka, dodane so pa še koruzna moka, sirkova moka, ajdova moka in lečina moka. Takšni izredno hranljivi špageti lahko vsebujejo sledove soje, ne vsebujejo pa laktoze. Brezglutensko hrano najdete že v številnih trgovinah širom po Sloveniji, lahko pa jo naročite tudi preko spleta.

 

Kdaj so brezglutenski polnozrnati špageti najbolj okusni?

Nekateri kuharski mojstri točno vedo, da testenini ni težko skuhati. Vendar pravilno in zadostno kuhane pa ne zna narediti prav vsak. Če upoštevate nekaj preprostih trikov, potem bodo tudi vaši brezglutenski polnozrnati špageti tako okusni, kot bi jih pripravili kuharski mojstri.

Ali veste, da morate pri kuhanju testenin za en liter vode dodati 7g soli? V kolikor želite skuhati 100g testenin, potem je liter vode dovolj. V nasprotnem primeru vodo in sol še dodajte in po zavretju vode dodajte testenine ter jih kuhajte toliko časa, kot ga brezglutenski polnozrnati špageti potrebujejo. Čas kuhanja je vedno zapisan na embalaži. Med kuhanjem testenine večkrat premešajte, da se med seboj ne sprimejo.

 

Brezglutenski polnozrnati špageti so odličen nadomestek običajnih testenih

Ste vedeli, da so riževe testenine izredno okusen nadomestek običajnih testenin? Še posebno brezglutenski polnozrnati špageti iz riža, ki so polnega okusa in med kuhanjem ne razpadejo. Privoščite si takšen okusen brezglutenski obrok, ki je pripravljen nekje med 10 in 15 minutami.

Hitro pripravljen obrok, ki je povrhu tega še zdrav, lahko na mizi ponudite kot samostojno jed, lahko pa jo kombinirate s številnimi omakami in mesno-zelenjavnimi prilogami. Jedi na koncu lahko okrasite s čimer želite, z različnimi dišavnicami, kot sta na primer peteršilj in bazilika, s čili kosmiči, parmezanom (tudi veganskim) itd.

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail