Izbira novih oken je vse prej kot enostavna. Pogosto se srečamo pred dilemo, katera okna izbrati, koliko zanje plačati in na kaj pravzaprav moramo biti pozorni pri nakupu. V mislih moramo imeti dejstvo, da okna kupujemo za več let, zato moramo dobro premisliti, katera bomo izbrali. Preden se odločimo za okna, ki bodo krasila naš dom in nam zagotavljala bivalno udobje, razmislimo o materialu, iz katerega naj bodo le-ta izdelana, o načinu odpiranja, barvi itd. Danes so v središču pozornosti brez dvoma lesena okna, ki nam v primerjavi z ostalimi materiali prinašajo kar nekaj prednosti. Niso le privlačna na pogled, temveč imajo tudi izredno dolgo življenjsko dobo in so dokaj nezahtevna za vzdrževanje. Kot primer vzemimo življenjsko dobo plastičnega okna, ki doseže največ 25 let, kakovostno leseno okno pa ob pravilnem vzdrževanju tudi do 60 in več let (odvisno od vrste lesa in kakovosti izdelave), velikokrat celo toliko, kot je življenjska doba hiše. Morda prav v tem trenutku vaš dom krasijo lesena okna, s katerimi niste najbolj zadovoljni, ker je povsem normalno, saj so stara in dotrajana. Tehnologija izdelave oken se je vse do danes tako zelo spremenila, da 30 let starih oken nikakor ne moremo primerjati z novimi. Proizvodnja poteka na sodobnih strojih, sama konstrukcija profila in okovje pa zagotavljata zelo dobro tesnjenje pred vdorom vode in zraka ob različnih vremenskih razmerah. Ker so današnja lesena okna dvoslojna ali celo troslojna, nam zagotavljajo odlično zaščito pred vremenskimi razmerami in hrupom. Če se boste odločili za les, boste brez dvoma povečali vrednost vašega doma. Da boste lažje sklenili pravo odločitev, vam v podjetju M Sora svetujemo, da pred nakupom dobro premislite o tem, kaj pravzaprav pričakujete od vašega novega okna, kako dobra okna potrebujete, kdaj jih potrebujete (kakšni so dobavni roki), kje jih boste kupili, koliko časa bo trajala montaža in kakšna je njihova kvaliteta. Z upoštevanjem vseh teh pomembnih vprašanj svoje končne odločitve pri nakupu oken zagotovo ne boste obžalovali. Če se le da, izberite ponudnika, ki lesena okna izdeluje z napredno proizvodnjo, ki omogoča natančne linije, optimalno kompatibilnost in izolativnost brez toplotnih izgub. Prav takšna boste našli v odlični ponudbi podjetja M Sora.

 

Zakaj lesena okna?

Ste se kdaj vprašali, zakaj bi izbrali prav les? Izdelava lesenih oken se je v zadnjih nekaj letih povečala, saj zanimanje za kvalitetna lesena okna na trgu narašča. Pri izdelavi lesenega okna se porabi manj energije in s tem manjšo obremenitev okolja s CO2, kar je z vidika ohranjanja okolja zelo pomembno. Takšna okna je prav tako veliko lažje reciklirati, saj je les ekološko neoporečen material. Za uporabnika bodo zagotovo pomembnejše ostale prednosti okna iz lesa – na pogled prijeten videz, ki pripomore k občutku domačnosti, pozitiven vpliv oken iz lesa na preprečevanje razvoja plesni v prostorih in njihovo dihanje (les ima naravno sposobnost sprejemanja in oddajanja vlage, zato uravnava relativno vlažnost v prostoru in posledično pozitivno vpliva na počutje posameznika). Z lesenimi okni je stanovanje bolj svetlo in zračno, zato smo prepričani, da je izbira lesenih oken ena najboljših rešitev za povečanje kakovosti bivanja, saj so prav dobra okna tista, ki bodo poskrbela za prijetno, varčno in varno bivanje.

 

Izberite kakovostna okna – izberite M-Soro!

V podjetju M Sora  želimo postati najboljši strokovnjak za okna v Sloveniji, zato v naši ponudbi najdete primerna okna za vsakogar – lesena, ALU LES in pasivna. Odločitev prepuščamo vam, seveda pa vam bomo pri nakupu z veseljem svetovali po svojih najboljših močeh. Med našimi kvalitetnimi novimi okni boste med drugim našli tudi okno NATURA E92, ki je bilo razvito zaradi okoljske odgovornosti podjetja M SORA. Umetni izolacijski materiali, za proizvodnjo katerih je potrebna velika količina energije, ki povzroči velike izpuste CO2, so pri tem oknu nadomeščeni z naravnimi – lesom in zrakom. Okno VIZIJA je zasnovano in oblikovano v duhu sodobnih, inovativnih pristopov v arhitekturi, saj z zunanje strani ni videti lesa. celotno zunanjo površino elegantno pokrije domiselna kombinacija izolacijskega stekla in emajliranega roba. Če si želite povsem lesenega okna, se lahko odločite za okno NATURA OPTIMO, ki je v celoti leseno in ga zaznamuje optimalna kombinacija med visoko toplotno učinkovitostjo, privlačnim videzom in dostopno ceno. Gre za osnovnega in zelo priljubljenega predstavnika iz družine Optimo. Na enem mestu vam nudimo najboljše rešitve za zasteklitev vašega doma, pri čemer vedno z veseljem upoštevamo vaše želje in pričakovanja. Da boste v vašem domu uživali vse prednosti kakovostnega bivanja, izberite kvalitetna nova okna M Sora. Prijazna ekipa izkušenih strokovnjakov iz našega podjetja vam bo pomagala skleniti pravo odločitev.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail