Danes je pozitivnih učinkov, ki jih ima konopljino olje, dokazanih že zelo veliko, prav zato je tudi vedno pogostejše v zdravstvu. Namenov uporabe je res tako veliko, da je veliko bolj smiselno iskati po določenih problemih oz. boleznih, kot pa naštevati vse težave, pri katerih konopljino olje pomaga. Kljub temu pa za uživanje konopljinega olja ne veljajo kakšna posebna navodila glede na posamezno bolezen.

Načeloma velja, da se konopljino olje uživa v količini ene do dveh žličk na dan, najbolj zjutraj. Če želite v vsakem primeru pozitivne posledice, se kar odločite za 2 žlički zjutraj na tešče. Prav tako za uživanje konopljinega olja ni nobenega dodatnega navodila, razen tega, da olja nikakor ne segrevate in ne izpostavljate svetlobi.

Pozor, če želite, da pa vam bo konopljino olje pomagalo in prineslo vse pozitivne lastnosti, pa se morate izogibate oz. v celoti črtati iz jedilnika sladkor, meso vseh vrst razen ribe in morski sadeži, bele moke in vseh proizvodov iz mleka, super pa je, da v času uživanja konopljinega olja uživate svežo zelenjavo in sadje. Kot menijo marsikateri strokovnjaki, naj bi zgornje predstavljalo hrano za rakaste celice in ravno zaradi tega se potem mnogi odločajo, da bodo konopljino olje uživali skupaj tudi z mesom, češ da rakavih celic nimajo. Ampak vseeno, če si želite najbolje za telo, se vsaj nekaj časa vzdržite in res raje ne uživajte navedenih živil, da boste dosegli maksimalen možen učinek, ki ga ima lahko pravo konopljino olje.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail