Še le nekaj let nazaj je bila ponudba za tiskalnike povsem nekaj drugega kot je danes. Takrat je bilo še vprašanje, ali kupiti multifunkcijski tiskalnik ali pa navaden fotokopirni stroj, posebej tiskalnik in posebej morda še skener. Vse se je jasno kupovalo postopoma, kot so se pojavljale nove tehnologije. Večnamenski tiskalnik je v uporabi zadnjih cca 15 let in v tem času se je vsekakor izredno spremenil.

Predvsem tiskanje je postalo veliko hitrejše, povsem enako pa tudi fotokopiranje in skeniranje. Tudi kakovost se je izredno izboljšala, saj zmorejo današnji optični tiskalniki veliko večje resolucije, kot so jih včasih. Danes tako sploh ni več vprašanje, ali kupiti večnamenski tiskalnik ali pa posebej fotokopirni stroj in morda posebej še skener in pa tiskalnik, kot je bilo to vprašanje še nekaj let nazaj. Danes je kaj drugega kot multifunkcijski tiskalnik pravzaprav kar težko dobiti, saj se prodajajo le takšne naprave. Skener se res da verjetno še lahko kupi, samo tiskalnik in samo fotokopirni stroj pa že dolgo ne.

Če pogledamo ponudbo podjetja Anderwald, ki je na trgu prisotno že veliko let in so v času svojega poslovanja ves čas spremljali razvoj na tem področju, lahko danes tudi v njihovi ponudbi vidimo, da se prodaja in lahko dobi le še multifunkcijski tiskalnik. Pravzaprav je to tudi neke vrste reakcije glede na povpraševanje, saj je za multifunkcijski tiskalnik največ zanimanja, za ločene naprave pa sploh ni več nobenega povpraševanja, še posebej ne takrat, ko se multifunkcijski tiskalnik kupuje za poslovne namene.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail