V primerjavi s tradicionalnimi klasičnimi krilnimi vrati, notranja drsna vrata mnogo bolje izkoriščajo prostor, saj pri uporabi potrebujejo neprimerno manj prostora od klasične vgradnje. Čeprav so uporabna v vseh konfiguracijah prostorov, pa se večinoma priporočajo vsepovsod tam, kjer imamo prostorsko stisko zaradi odpiralnega prostora krilnih vrat. Posebni drsni sistemi omogočajo, da notranja drsna vrata skoraj neslišno drsijo. Sistem omogoča enostavno upravljanje, enoročno in skoraj neslišno odpiranje in zapiranje. Uležajena kolesa omogočajo, da vratno drsno krilo lahkotno drsi. Primer si lahko ogledate na spletni povezavi: https://www.vrata-vranesic.si/notranja-drsna-vrata. Prepričani smo, da lahko na spletni strani podjetja Vrata Vranešič ali kakšni drugi najdete najprimernejša notranja drsna vrata za vas. Vsekakor pa predlagamo, da povprašate več strokovnjakov s tega področja in se ne zadovoljite zgolj z odgovori enega.

Načini vgradnje v steno ali ob steno

Notranja drsna vrata so idealna rešitev pri minimalnih konfiguracijah prostorov. V steno vgrajena posebna drsna kaseta skrbi za popolno zakritje vratnega krila, ko so le-ta odprta. Notranja drsna vrata se skrijejo v notranjost kasete, pri čemer se ulijejo s prostorom. Kadar vgradnja vratne kasete ni mogoča zaradi zidne odprtine, notranja drsna vrata vgradimo tako, da vodila in drsni mehanizmi vodijo vrata vzporedno ob steni.

Razmislek pred nakupom in izbira

Pred nakupom je potreben temeljit razmislek, ker le premišljen nakup pomeni zadovoljivo uporabniško izkušnjo. Pri vaši izbiri je potreben temeljit razmislek in nasvet izkušenega prodajnega svetovalca, kot je to podjetje Vrata Vranešič, ki bo vaše povpraševanje reševal individualno.

Uporaba:

  • Noranja drsna vrata običajno niso primerna tam, kjer je potrebno zračno tesnenje, tesnenje hrupa in toplote (kuhinje, kopalnice, kleti…).
  • Njihova uporabnost pride do izraza tam, kjer ni prostora za izvedbo krilnih vrat, kopalnicah, ki mejijo na spalnico, ločevanju medprostorov in jedilnic.
  • Čeprav v globino zahtevajo manj prostora od klasičnih vrat, je potrebno računati na prost drsni prostor. Vgradna širina je vedno dvakratnik širine drsnega krila. Ni zaželjeno, da prekrivajo stikala in elektro vtičnice in podobno. Vsa drsna vrata je možno tudi zaklepati
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail